The Relationship between the mass media & the state on terrorism: A case study of terrorist attack to the World Trade Centre
Terör üzerinde medya ile devlet arasındaki ilişki: Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan terörist saldırı örneklemesi
- Tez No: 116762
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. YUSUF ZİYA ÖZCAN
 - Tez Türü: Doktora
 - Konular: Sosyoloji, Sociology
 - Anahtar Kelimeler: anarşizm, gerilla, devrimci, bağımsızlık savaşçısı, terör, terörizm, medya, devlet, devletin silahlı güçleri (asker - polis), demokrasi, Dünya Ticaret Merkezi terörist saldırısı, anarchism, guerrilla, revolutionary, freedom fighter, terror, terrorism, mass media, state, security forces (military-police) democracy, WTC attacked. IV
 - Yıl: 2002
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 437
Özet
oz TERÖR ÜZERİNDE MEDYA İLE DEVLET ARASINDAKİ İLİŞKİ: DÜNYA TİCARET MERKEZİNE YAPILAN TERÖRİST SALDIRI ÖRNEKLEMESİ Önder Aytaç Doktora, Sosyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Doç Dr. Yusuf Ziya Özcan Mart, 2002, 423 sayfa. Biz bu çalışmada, medya ile devletin terör üzerindeki ilişkisini ve etkileşimini irdelemeye çalıştık. Bu ilişkinin aslında üçlü bir yapısı olduğunu söylemeliyiz. İlk olarak teröristler var. Terörist kendi amacım gerçekleştirmek için, devletin güçlerine karşı silahlı eylemlerde bulunan kişilerdir. İkincil olarak devletler ve ona bağlı olarak devletin silah kullanan güçleri vardır ki, bunlar, teröristlere karşı mücadele veren ve öncelikli olarak da teröristlerin hedefi halinde bulunan yapılardır. Son olarak da medya. Genellikle iki güç arasında iletişim aracı gibi duran ve fakat kendisinin de aslında amaçlarına göre hareket ettiği bir yapı gösteren 'dördüncü güç'. Medya ile devletler arasındaki terör konusundaki iletişim ve etkileşim; terör ve terörizmin, medyanın ve devletlerin kendi içinde ayrı ayrı incelenmesi ve irdelenmesi ile kendisinin işlevini bize göstermektedir. Biz bu üç ayrı konudaki yazılı materyallere bağlı değerlendirmelerden sonra, güncel ve önemli bir örnek olması açısından Eylül 2001 de New York da Dünya Ticaret Merkezine yapılan terörist saldırıyı mercek altına getirilecek ve buradaki medya ve devlet arasındaki ilişki yumağını kendi üç hipotezimiz çerçevesinde irdeleyeceğiz. Normal zamanlardaki medya ve devlet ilişkisinin yatımda ve ötesinde, büyük terör eylemleri sonrasındaki medya ve devlet ikili ilişkilerinin çerçevesinin belirlenmesi asmacıyla somut bir olaydan hareket edilerek bu çalışma yapılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The Relationship Between the Mass Media & the State on _. Terrorism: A Case Study of Terrorist Attacked to the World Trade Center Önder Aytaç Ph.D., Department of Sociology Supervisor: Doç. Dr. Yusuf Ziya Özcan March, 2002, 423 pages. In this research, we have discussed the effect of the relationship between the mass media and the state on terrorism. There are three actors are really involved in this relationship. First, mere are the terrorists. Terrorists can be fighting to create a new state, often by attacking a already existing one, either internationally or transitionally, across borders. Second, there are the states or the authorities as polices and military forces who are supposed to deal with the terrorist problem. The authorities that are both the ultimate target of the terrorism and the partly responsible for dealing with it. Third, there are the media organisations that are interacting with these other two, often caught between them, but more often pursuing their own particular goal as well. We have examined the relationship between each separate dyad in this complex three-way relationship more closely, in order to better grasp the dynamics involved. In examining each dyad separately, emphasis will be placed on the nature of terrorism itself, as a form of political communication that uses threat and violence against one set of targets, the victims, to compel compliance or allegiance from another set of targets, including opponents and supporters, and to impress a wider audience that at times includes the media itself. This preliminary analysis have paved the way for a more detailed discussion of the policy issues surrounding the terrorism, the mass media and the state problem. After explaining these three actors on this relationship, we have focussed on the case study of the terrorist attacked on the WTC on 1 1th September 1112001. We have suggested measures and possible responses to the current problem. In order to understand the relationship between the mass media and the state on terrorism not only the normal time, but also terrorist event time have examined closely.