Using stable model semantics (SMODELS) in the causal calculator (CCALC)
Causal calculator'da (CCALC) durağan anlambiliminin (SMODELS) kullanımı
- Tez No: 118974
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FERDA NUR ALPASLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: eylem dilleri, durağan model anlambilimi, mantıksal programlama, action languages, stable model semantics, logic programming
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
Eylem dilleri eylemler ve bunların durum değişkenleri üzerindeki etkilerini konu alan biçimsel yöntemlerdir. Planlamada yeni bir yaklaşım olarak problemlerin alanı eylem dilleri kullanılarak tanımlanır. Bu çalışmanın amacı eylem dili C ile tanımlanmış olan bir dizgeyi önce nedensel teoriye çevirmek, daha sonra da karşılık gelen mantık programını bularak planlama yapmaktır. Bu durumda planlama problemi mantık programının yanıt setini bulmaya indirgenmiş ola caktır. Bu dizge nedensel teoriler için model bulan Causal Calculator (CCALC) 'a eklenmiştir.
Özet (Çeviri)
Action Languages are formal methods of talking about actions and their effects on fluents. One recent approach in planning is to define the domains of the planning problems using action languages. The aim of this research is to find a plan for a system defined in the action language C by translating it into a causal theory and then finding an equivalent logic program. The planning problem is reduced to finding the answer set (stable model) of this logic program. This planner has been added as an extension to the Causal Calculator (CCALC) which is a model checker for the language of the causal theories.