Effective internal communication issues in cross-functional design teams: The case of a graduate course in industrial design
Çapraz fonksiyonlu tasarım ekiplerinde etkin iç iletişim faktörleri: Bir yüksek lisans tasarım dersi kapsamında çapraz-fonksiyonlu tasarım ekipleri örneği
- Tez No: 118986
- Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. FATMA KORKUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yeni Ürün Geliştirme, Ekip, Çapraz Fonksiyonlu Tasarım Ekipleri, İç İletişim iv, New Product Development, Team, Cross-Functional Design Team, Internal Communication iii
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Ürünleri Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
oz ÇAPRAZ FONKSİYONLU TASARIM EKİPLERİNDE ETKİN İÇ İLETİŞİM FAKTÖRLERİ: BİR YÜKSEK LİSANS TASARIM DERSİ KAPSAMINDA ÇAPRAZ FONKSİYONLU TASARIM EKİPLERİ ÖRNEĞİ Güneş, S erkan Yüksek Lisans, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Tez Yöneticisi: Öğr. Gör. Fatma Korkut Ocak 2002, 138 sayfa Bu çalışma, çapraz fonksiyonlu tasarım ekiplerinde etkin iç iletişimi sağlayan etkenleri incelemektedir. Endüstriyel organizasyonlarda yeni ürün geliştirme modelleri arasında yer alan ekip çalışması olgusu, gerekliliği, çeşitleri ve uygulanışı açısından ele alınarak, çapraz fonksiyonlu tasarım ekiplerinde yüksek başarıma ulaşmada önemli bir etmen olan iç iletişim tartışılmaktadır. Çalışma dahilinde bir yüksek lisans dersi kapsamında çapraz fonksiyonlu tasarım ekipleri örneği incelenmekte, kütüphane araştırması bulguları ile örnek olay incelemesinde ulaşılan sonuçlar karşılaştırılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EFFECTIVE INTERNAL COMMUNICATION ISSUES IN CROSS- FUNCTIONAL DESIGN TEAMS: THE CASE OF A GRADUATE COURSE IN INDUSTRIAL DESIGN Güneş, Serkan M.S., Department of Industrial Design Supervisor: Inst. Fatma Korkut January 2002, 138 pages This thesis examines the factors in effective internal communication in cross- functional design teams. As a new product development model, the team concept in industrial organizations is investigated with respect to its necessity, types, and application, and internal communication is analysed as an important factor to reach high-performance in cross-functional design teams. The literature findings are cross-examined by a case study conducted in the context of a graduate course in industrial design which involved cross-functional design teams.