Element free galerkin method based on moving least square approximents
Hareketli en küçük kareler yöntemine dayalı elemansız galerkin yöntemi
- Tez No: 119100
- Danışmanlar: PROF. DR. TURGUT TOKDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
- Anahtar Kelimeler: Elemansız yöntemler, elemansız galerkin yöntemi, EFG, Stokes denklemleri, Navier-Stokes denklemleri, kavite problemi. iv, Meshless methods, element free galerkin method, EFG, Stokes equations, Navier-Stokes equations, cavity problem. m
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mühendislik Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
öz HAREKETLİ EN KÜÇÜK KARELER YÖNTEMİNE DAYALI ELEMANSIZ GALERKIN YÖNTEMİ Ersan Güray Yükseklisans, Mühendislik Bilimleri Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Turgut Tokdemir Aralık 2002, 93 sayfa Bu çalışma, hareketli en küçük kareler yöntemine dayalı elemansız çözüm yöntemlerinden biri olan EFG metodunu detaylarıyla sunmaktadır. Metodun uygulanış temelleri birim çubuk uzama problemi (poisson denklemi) ile örneklendirildi. Metod iki boyutlu problemlerin uygulamaları için yeniden şekillendirildi. İki boyutlu poisson denklemi nümerik olarak çözüldü ve son olarak, metodun kompleks problemler üzerindeki yeterliliğini göstermek için kavite problemi çalışılıldı. İterasyonel bir yaklaşımla, EFG yönteminin uygulanabilirliği Navier-Stokes denklemleriyle tanımlı, sürülmüş kavite probleminin çözümü ile denendi. Methodun içerdiği parametreler üzerinde değişiklikler yapılarak, sonuçlar üzerindeki etkileri gözlemlendi. Ekte, kavite problemi için geliştirilen EFG fortran yazılımı verildi. Sonuçlar grafikler ve tablolar yardımıyla sunuldu.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ELEMENT FREE GALERKIN METHOD BASED ON MOVING LEAST SQUARE APPROXIMANTS Ersan Güray M. Sc, Department of Engineering Sciences Supervisor: Prof. Dr. Turgut Tokdemir December 2002, 93 pages This study presents the details of element free Galerkin (EFG) method which is a meshless method based on moving least square approximation. The basic idea behind the method is first outlined for unit bar elongation problem (one dimensional poisson equation). The method is then reformulated for 2D problems. An example Laplace problem and cavity problem which is governed by Stake's equation are solved numerically to verify the formulation. Finally, the driven cavity problem defined by Navier-Stokes equations is solved to demonstrate the capabilities of the method to handle complex non-linear problems. Various parameters related to the problem are examined to detect their effects on the results, and they are presented in figures and tables.