Some remarks on Massey products, tied classes and the Lusternik-Schnirelman category
Massey çarpımları, bağlı sınıflar ve Lusternik-Schnirelman kategorisi
  1. Tez No: 119232
  2. Yazar: MEHMETCİK PAMUK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YILDIRAY OZAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Hubert Manifold, Bağlı Kohomoloji Sınıfları, Bağlılık Uzunluğu. iv, Hilbert Manifold, Tied Cohomology Classes, Tie Length. m
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 39
Özet
oz MASSEY ÇARPIMLARI, BAĞLI SINIFLAR VE LUSTERNIK-SCHNIRELMAN KATEGORİSİ Mehmetçik Pamuk Yüksek Lisans, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Yıldıray Ozan Temmuz 2002, 31 sayfa Bu tezde, Claude Viterbo'nun, bir Hilbert manifoldu üzerinde tanımlı bir fonksiyonun kritik noktalarının minimum sayışım belirleme problemi üzerindeki çalışmaları incelendi. Bağlı kohomoloji sınıfları ve bağlılık uzunluğu kavram ları tanımlandı ve bir fonksiyonun kritik noktalarının sayısı için daha iyi bir alt sınır bulundu.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOME REMARKS ON MASSEY PRODUCTS, TIED CLASSES AND THE LUSTERNIK-SCHNIRELMAN CATEGORY Mehmetçik Pamuk M.Sc, Department of Mathematics Supervisor: Assoc. Prof. Yıldıray Ozan July 2002, 31 pages In this thesis, we present the work of Claude Viterbo on the problem of determining the minimal number of critical points of a function on a Hilbert manifold. In accordance to C. Viterbo, the notion of tied cohomology classes and tie length are introduced, and a better lower bound for the number of critical points of a function is found.