An Assessment of parents' perspectives on the utilization of technology for learning at a private basic education school
Bir özel okulda kullanılan öğretim teknolojilerinin değerlendirilmesi: Ailelerin görüşü
- Tez No: 119243
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SONER YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Teknoloji Kullanımı, Bilgisayar Yeterliliği, Teknoloji Kullanımının Verimini Olumsuz Etkileyen Faktörler, Teknoloji Entegrasyonu vı, Information and Communication Technology, Technology Utilization, Computer Competency, Obstacles To Efficient Use Of Technology, Technology Integration IV
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
oz BİR ÖZEL OKULDA KULLANILAN OGRETIM TEKNOLOJİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: AİLELERİN GÖRÜŞÜ Çelik, Ayça Master, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Soner YILDIRIM Eylül 2002, 96 pages Bu çalışmanın amacı, bir özel okulda eğitim-öğretim etkinlikleri için kullanılmakta olan teknolojileri ailelerin görüşlerini alarak değerlendirmektir. Araştırmanın örneklemi, 1., 2.. ve 3. sınıf öğrenci ailelerinden (N:159, Erkek: 52, Kadın: 103) oluşmaktadır. Araştırmanın verileri, 19 soruyu kapsayan bir anket formu aracılığıyla toplanmıştır. Çalışmada elde edilen sonuçlar, ailelerin E-mail, WWW, Kelime İşlemci ve İşletim Sistemi etkinlikleri konusunda kendilerini oldukça yeterli gördüklerini göstermektedir. Ailelerin çoğu teknoloji kullanımı konusunda, çocuklarını yüreklendirici çalışmaları evde yürüttüklerini belirtmektedirler. Ailelerin tümüneyakını teknoloji kullanımının öğrenci öğrenimi açısından avantajlarını belirtmektedirler. Sayılanlara ek olarak aileler,“öğretmenlere sunulan hizmet içi eğitim”ve“öğretmenlerin ihtiyaç duydukalrı teknolojiye her an erişebilmesi imkanının sağlanması”durumlarının yerine getirilmemesi koşulunda, teknolojinin derslere entegrasyonunu olumsuz yönde etkileyeceğinin altını çizmektedirler.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN ASSESSMENT OF PARENTS' PERSPECTIVES ON THE UTILIZATION OF TECHNOLOGY FOR LEARNING AT A PRIVATE BASIC EDUCATION SCHOOL Çelik, Ayça M. S Department of Computer Education and Instructional Technologies Supervisor: Asst.Prof.Dr. Soner YILDIRIM September 2002, 96 pages The purpose of this study was to assess the perspectives of parents regarding the utilization of technology for learning in a private basic education school at grade levels 1 to 3. The sample of this study consisted of 159 (Male: 52, Female: 103) parents of first, second and third grade students of a private basic education school. The data were gathered through a survey made up of 19 questions. The results of the study showed that parents perceived themselves as highly competent in using E-mail, World Wide Web, Word Processors, and Operating Systems. Most parents reported that they spent time with their children to encourage the use of technology for their learning. Nearly all of the mparents commented on advantages of using technology for learning. Additionally parents emphasized that providing of inservice training to teachers and supplying of unlimited underlined that the inservice trainings offered to teachers and supplying of unlimited technological equipment at school were the most challenging obstacles to integrating technology into the curriculum.