Bir elektronik-belediyecilik uygulaması: Su ücretlerinin internet üzerinden ödenmesi
An Electronic-municipality application: Paying water bills over internet
  1. Tez No: 119720
  2. Yazar: AHMET OKAN ONARCAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖMER NEZİH GEREK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: e-belediyecilik, kent bilgi sistemi, e-ticaret, veritabanı tasarımı, e-faturalandırma, e-municipality, urban information system, e-commerce, database design, e-billing 11
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi BİR ELEKTRONİK-BELEDİYECİLİK UYGULAMASI : SU ÜCRETLERİNİN İNTERNET ÜZERİNDEN ÖDENMESİ Ahmet Okan ONARCAN Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Yrd.Doç. Dr. Ömer Nezih GEREK 2002, 54 sayfa Bu tezde, elektronik belediyecilik yöntemleri kullanılarak su ücretlerinin internet üzerinden ödenmesi gerçekleştirilmiştir. Bunun için Kent Bilgi Sistemi açıklanmış ve Türkiye'de elektronik belediyeciliğin durumu incelenmiştir. Belediyelerin elektronik ticaret işlemlerindeki farklılıklara değinilerek ödeme metodu olarak kredi kartı kullanılması benimsenmiştir. Daha sonra su abone işlemlerinde kullanılan veriler analiz edilmiş ve varlık-ilişki modeli kullanılarak Kent Bilgi Sistemine yönelik bir veritabanı tasarlanmıştır. Son olarak Java servlet web programlama dili ile Su Fatura Ödeme Sistemi uygulaması yazılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis AN ELECTRONIC-MUNICIPALITY APPLICATION: PAYING WATER BILLS OVER INTERNET AHMET OKAN ONARCAN Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Computer Engineering Program Supervisor: Assist Prof. Ömer Nezih GEREK 2002, 54 pages In this thesis, paying water bills over internet is developed by using electronic municipality metods. For this purpose, Urban Information System is explained and the current state of the electronic municipality concept in Turkey is examined. It is decided to use credit card as a payment metod after comparing the differences between electronic commerce applications of the municipalities. Then, the data obtained from the citizen records are analyzed and a database is designed for Urban Information System by using entity relationship data model. Finally, by using Java servlet web programming language, Water Bill Payment System application is written.