İçeriğe dayalı melodi arama
Content-based melody search
- Tez No: 119772
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ GÜNEŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: İçeriğe dayalı arama, Melodi arama, MİDİ, Viterbi Algoritması, Content Based Search, Melody Search, MIDI, Viterbi Algorithm
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
Ill ÖZET Yüksek Lisans Tezi İÇERİĞE DAYALI MELODİ ARAMA Mehmet TETİK Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Ali GÜNEŞ 2002, 46 sayfa Bu tezde, düzenlenmiş midi dosya topluluğu içerisinde içeriğe dayalı melodi arama yapılmıştır. Müzik parçaları midi dosyaları biçiminde kaydedilmiştir. Aranacak melodi ile aynı nota, süre ve hız bilgisine sahip olmayıp benzer olan melodiler ve melodinin kendisi bulunabilmektedir. Arama için özellik (feature) olarak tam perde farkı (exact pitch difference) kullanılmıştır. Arama motoru olarak Viterbi algoritması kullanılmıştır. Arama yapılacak melodi karakter olarak nota dizisi şeklinde veya örnek kayıtlı midi dosyası şeklinde girilebilir. Bu arama sistemi ve grafik kullanıcı arabirimi MS Visual Basic 6.0 programlama dilinde yazılmıştır. Bulunan sonuçlar uzaklığı ile birlikte kullanıcıya sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT Master of Science Thesis CONTENT BASED MELODY SEACRII Mehmet TETİK Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Computer Engineering Program Supervisor: Prof.AIi GÜNEŞ 2002, 46 pages In this thesis, content based melody search system is designed for a arranged midi file database. Music is represented in midi file format. Melodies with the different note sequence, duration and speed than search melody and exact melody are listed in search results. Exact pitch difference is used as a feature for search engine. Viterbi Algorithm is used for search engine. Search melody is entered in this system as a string note sequence and a sample midi file. This system and graphical user interface is designed in MS visual Basic programming language. Search results are listed with their matching distance.