Biberde tuza dayanıklılığın fizyolojik karakterizasyonu ve kalıtımı
Selection and physiological characterization of pepper for resistance to salinity stress
  1. Tez No: 119876
  2. Yazar: HAKAN AKTAŞ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. KAZIM ABAK
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Yıldızlararası Ortam, H II Bölgeleri, Ha Çizgisi, Fabry-Perot Tayfölçeri IV, Interstellar Medium, H H Regions, Ha Line, Fabry-Perot Spectrometer III
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ YILDIZLARARASI H-ALFA ÇİZGİSİNİN İNCELENMESİ Meltem AKYBLMAZ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FİZİK ANABİLİM DALI Danışman:Prof.Dr. İlhami YEGINGİL Yıl : 2002, Sayfa:73 Jüri: Prof.Dr. İlhami Yeğingil Doç. Dr. Vedat Peştemalcı Yrd. Doç.Dr. Nuri Emrahoğlu Bu çalışmada,Fabry-Perot tayfölçeri ve yıldızlararası ortamdaki Ha çizgisinin incelenmesi anlatılmaktadır. Yıldızlararası ortam, astrofiziğin en önemli ilgi alanlarından biridir ve galaksi kinematiği ve oluşumu, spiral kollar ve yıldız oluşumu ile ilgili konularda pek çok bilgi içermektedir. Çift etalonlu, basınç ayarlı bir Fabry-Perot tayfölçeri halen tasarım aşamasındadır ve 2002 yazından önce TUG'a,(Tubitak Ulusal Gözlemevi, Antalya) taşınması planlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS INVESTIGATION OF THE INTERSTELLAR H- ALPHA LINE Meltem AKYILMAZ DEPARTMENT OF PHYSICS INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCE UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor:Prof.Dr. İlhamiYE?İNGİL Year : 2002, Pages:73 Jury: Prof.Dr. İlhamiYeğingil Assoc. Prof. Vedat Peştemalcı Assist.Prof. Nuri Emrahoğlu In this work, Fabry-Perot spectrometer and the investigation of the interstellar Ha line has been described. Interstellar medium is one of the most important area of interest in astrophysics and it gives many informations about formation and kinematics of galaxy, spiral arms and star formation. A double-etalon, pressure tuned Fabry-Perot Spectrometer is still under construction and it will be moved to TUG(Tubitak Ulusal Gözlemevi, Antalya) before summer of 2002.