17-alfa metiltestosteron'un nil tilapyalarında (Oreochromis niloticus L. 1758) gelişim ve cinsiyet dönüşümü üzerine etkisi
Effect of 17-alpha methyltestosterone on growth and sex reserval of nile tilapia (Oreochromis niloticus L. 1758)
- Tez No: 120204
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. YUSUF GÜNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Nil Tilapyası (Oreochromis niloticus), 17 - a metıltestosteron, geşilim, cinsiyet dönüşümü, Nile tilapia, 17 - a methyltestosterone, sex reserval
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
ÖZET 17 - a METILTESTOSTERONUN NİL Tİ LAP YAL ARINDA (Oreochromis niloticus,Linneaus 1758 ) GELİŞİM ve CİNSİYET DÖNÜŞÜMÜ ÜZERİNE ETKİSİ ÇELİK, İhsan Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Yusuf GÜNER Ağustos, 2002, 56 sayfa Bu tezde farklı dozlarda 17 - a metıltestosteron içeren yemlerle tamamı erkek Nil tilapyası populasyonu elde edilmeye çalışılmıştır. Bu amaçla 1 kg yeme 20mg, 30mg, 40mg, 50mg ve 60mg 17 - a metıltestosteron ilave edilmiştir. Bunlara ilaveten bir de kontrol grubunun bulunduğu 6 grup oluşturulmuştur. Balıklar farklı oranlarda steroid içeren yemlerle 29 gün boyunca beslenmişlerdir. Çalışma sonunda 6 grupta sırasıyla %69,8; %69,4; %70,9; %86,1; %93,7 ve %57,1 oranlarında erkek populasyon elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT EFFECT of 17 - a METHYLTESTOSTERONE on GROWTH and SEX RESERVAL of NILE TILAPIA {Oreochromls niloticus, L.,1758) ÇELİK, İhsan Msc. İn Aquaculture Supervisor: Yrd. Doç. Dr. Yusuf GÜNER Augıst, 2002, 56 pages In this thesis, all male Nil tilapia has been studied to produce by feed that including 17 - a methyltestosterone were added in 1kg feed. In addition, five treatment groups and one control group were formed. Tilapias were feed with food that including different doses 17 - a methyltestosterone along 29 days. The end of the trial, male population were succeed in six groups 69,8%, 69,4%, 70,9%, 86,1%, 93,7% and 57,1% respectively.