İzmir Körfezi'nde Gracilaria verrucosa (Hudson) papenfuss'nın dağılımı
Distribution of Gracilaria verrucosa (Hudson) papenfuss in İzmir Bay
- Tez No: 120203
- Danışmanlar: PROF.DR. SEMRA CİRİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: İzmir Körfezi, Gracilaria verrucosa, dağılım, biyomas, Izmir Bay, Gracilaria verrucosa, distribution, biomass
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 43
Özet
Bu çalışmada, kırmızı alglerden Gracilaria verrucosa (Hudson) Papenfuss türünün 2001 Temmuz -2002 Nisan tarihleri arasındaki yaklaşık bir yıllık sürede İzmir Körfezindeki dağılımı ve gelişimi araştırılmıştır. Araştırma eski nehir yataklarında ve lagüner alanlardan seçilen 56 örnek alım noktasında gerçekleştirilmiştir. Farklı derinlikler esas alınarak seçilen istasyonlarda Gracilaria verrucosa 'run bir metrekaredeki yoğunluğu saptanmıştır. Yapılan çalışmaya göre Gracilaria verrucosa 'nın biyomas olarak Nisan ayında en yüksek (7,7 kg ya/m ), Temmuz ayında en düşük değerde (0,7 kg ya/m2) olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, distribution of Gracilaria verrucosa (Hudson) Papenfuss in Izmir Bay, Aegean Sea, Turkey was investigated between July 2001 and April 2002. Samples were collected from a total of 56 stations along the lagoon areas in the Bay. In order to determine the abundance of Gracilaria verrucosa at 1 m2 area, the stations were chosen according to the depths of water. Results from the study showed that Gracilaria verrucosa reached the highest abundance value in April (7.7 kg ww/m2) and lowest value in July (0,7 kg ww/m2).