Uzaktan eğitimin internette uygulanmasında arayüz oluşturma
A Shell system for the implementation of distance education on internet
  1. Tez No: 120340
  2. Yazar: E. ŞEYDA KOCAMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BAHAR KARAOĞLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Eğitim ve Öğretim, Computer Engineering and Computer Science and Control, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Uzaktan Eğitim, Aktif Öğrenme, Web Tabanlı Eğitim, Distance learning, Active Learning, Web based education A
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Bilgisayar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
*7"\ / 2-^2 if v OZET UZAKTAN EĞİTİMİN İNTERNETTE UYGULANMASINDA ARAYÜZ OLUŞTURMA KOCAMAN, E. Şeyda Yüksek Lisans Tezi, Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü, Bilgi Sistemleri Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Bahar Karaoğlan Eylül 2002, 66 sayfa Son yıllarda yaşanan değişimler, yaşam biçimleri ile beraber eğitim sistemlerinde de değişikliklere neden olmuştur. Geleneksel eğitim şekilleri zaman ve mekan bağımsız, öğrenen odaklı olarak değişmektedir. Internet yeni eğitim stratejilerinin uygulanabileceği teknolojik bir ortam sunmaktadır. Uygun içerik ve tasarım ihtiyacı, eğitmenlerin teknolojiyi kullanma kaygılan, zaman yetersizliği, eğitmenlerin derslerini Web' e taşımalarına engel oluşturmaktadır. Bu çalışmada, uzaktan eğitim ders materyallerinin Internet üzerinde yayımlanması, etkileşim ve ortak çalışma olanaklarının sağlanması gibi temel gereksinimleri karşılamak üzere, aktif öğrenme kriterleri gözetilerek, Internet üzerinde ders yürütülmesi ve yönetilmesinde programlama bilgisi olmadan kullanılabilecek bir araç tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT A SHELL SYSTEM FOR THE IMPLEMENTATION OF DISTANCE EDUCATION ON INTERNET KOCAMAN, E.Şeyda MSc. Thesis in International Computing Institute Information Systems Department Supervisor: Doç. Dr. Bahar Karaoğlan September 2002, 66 pages Recent changes in technology has changed educational formats in accordance with life styles. The traditional education format is changing to be space independent and learner-centered. Internet offers a technological environment where new educational strategies can be implemented. The need for appropriate content, the worries of instructors to use the technology and the lack of enough time retain the instructors to carry their courses on the web. In this paper, a tool is designed by considering active learning strategies. The tool can be used for course management and it can be used on the web without programming experience. It enables instructors to transfer their course material on the web. The tool meets the need of basic requirements of interaction and group work.