Karaburun yarımadası kapsamında Karaburun Eğlenhoca Köyü Ovacık mevkii örneğinde çevresel doku değişimi üzerine araştırmalar
Research on environmental structure changes in Eğlenhoca Village-Ovacık section of Karaburun peninsula
- Tez No: 120355
- Danışmanlar: PROF. DR. ENGİN NURLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
- Anahtar Kelimeler: Karaburun Yarımadası, doğal, kültürel ve tarımsal yapı analizi, çevresel etki, Karaburun Peninsula, natural, cultural and agricultural structure analysis, environmental impact
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çevre Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
ÖZET KARABURUN YARIMADASI KAPSAMINDA KARABURUN EĞLENHOCA KÖYÜ OVACDX MEVKİİ ÖRNEĞİNDE ÇEVRESEL DOKU DEĞİŞİMİ ÜZERİNE ARAŞTHIMALAR YILMAZ, Okan Yüksek Lisans Tezi, Çevre Bilimleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Engin NURLU Ağustos 2002, 90 sayfa Bu araştırma izmir ili Karaburun ilçesi Yukarı Ovacık ve Aşağı Ovacık mevkilerini içine alan özgün araştırma alanında çevresel yapı değişimini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma süresince doğal, kültürel ve tarımsal yapıya ilişkin verilerin elde edilmesi amacıyla araştırma alanı ve çevresinde yer alan yerleşimlerde anket çalışması uygulanmıştır. Ayrıca doğal verilerin elde edilmesinde uydu görüntüsü analiz tekniklerinden ve coğrafî bilgi sistemi programlarından yararlanılmıştır. Özgün araştırma alanında doğal, kültürel ve tarımsal yapı değişimleri belirlenerek; ileriye yönelik öneriler verilmiştir.
Özet (Çeviri)
vn ABSTRACT RESEARCH ON ENVIRONMENTAL STRUCTURE CHANGES IN EGLENHOCA VBLLAGE-OVAOK SECTION OF KARABURUN PENINSULA YILMAZ, Okan MSc in Environmental Sciences Supervisor: Prof. Dr. Engin NURLU August 2002, 90 pages This study was carried out in Aşağı Ovacık and Yukarı Ovacık sections of Karaburun Peninsula in order to determine environmental structure changes. During the research, questionnaires concerning the data for natural, cultural and agricultural structures were handed out in settlements in and around the research area. In addition, in obtaining natural data satellite images and geographic information system programs were utilized from. Natural, cultural and agricultural structure changes were determined for the area and suggestions for the future were made.