Yönetim, yönetim bilişim sistemi ve inşaat sektöründeki uygulamaları
Management, management information system and applications in construction sector
- Tez No: 120367
- Danışmanlar: PROF. DR. ORHAN YÜKSEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Bilişim teknolojileri, sistem, yönetim, yazılım, do nanım, bilgi, bilgi toplumu, Information technologies, system, management, software, hardware, information, information society
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 455
Özet
IV ÖZET YÖNETİM, YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ VE İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ UYGULAMALARI DURUKAN, AH Tolga Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Orhan YÜKSEL Ocak 2001, 438 sayfa Bu tezde, inşaat sektöründe, özellikle şantiyede, yönetimin bilgisa yar ortamında gerçekleştirilebilmesi için yapılan çalışmalar ve Tür kiye'nin bu oluşuma uyumu incelenmiştir. Söz edilen bu misyonlar doğ rultusunda ne tip Yönetim Bilişim Sistemlerinin hangi donanım ve yazı lımlarla oluşturulabileceği anlatılmıştır. Gelişimini sürdüren ve yeni yaygınlaşmaya başlayan Yönetim Bili şim Sistemleri ile yönetim bilimi arasındaki ilişkiler incelenmiş, bu iliş kiden ortaya çıkabilecek terminoloji karışıklığı giderilmeye çalışılmıştır. Son olarak, inşaat sektörüne yönelik geliştirilen; Yönetim Bilişim Sistemleri ve alt sistem yazılımları ile bilimsel çalışmalar tanıtılmıştır.
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT MANAGEMENT, MANAGEMENT INFORMATION SYSTEM AND APPLICATIONS IN CONSTRUCTION SECTOR DURUKAN, Ali Tolga MSc. in Civil Engineering Supervisor: Prof. Orhan YÜKSEL January 2001, 438 pages In this thesis; in construction, the studies has been done for being implemented of the management in computer environment particularly in construction site and adaptation of Turkey in this constitution have been considered. In the direction of these missions mentioned above, what kind of information systems with, which software and hardware will be becoming have been explained. The relation between the Management Information Systems which have been progressing and newly started to become widespread and management science has been examined and also teminology confusion to be come out in this relation tried to be eleminated. Finally; Management Information Systems developed for construction sector, subsystems hardwares and scientific studies have been introduced.