Almus Baraj Gölünde (Tokat) farklı stoklama yoğunluklarının gökkuşağı alabalıklarının (O. mykiss) gelişimleri üzerine etkisi
The Effect of different stocking densities on the growth of rainbow trout (O. mykiss) in Almus Dam Lake
- Tez No: 120399
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. YUSUF GÜNER
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Gökkuşağı Alabalığı, Oncorhynchus mykiss, Ağ Kafes, Büyüme, Stoklama Yoğunluğu, Rainbow Trout, Oncorhynchus mykiss, Net Cage, Growth, Stocking (Rearing) Density
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
ÖZET ALMUS BARAJ ÇÖLÜNDE (TOKAT) FARKLI STOKLAMA YOĞUNLUKLARININ GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARININ {Oncorhynchus mykiss, W. 1792) GELİŞİMLERİ ÜZERİNE ETKİSİ. KAYIM, Murat Han Doktora Tezi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yal. Doç. Dr. Yusuf GÜNER Ekim 2002, 116 sayla Bu tezde, Almus Baraj Gölünde farklı stoklama yoğunluklarının Gökkuşağı Alabalıkları (Oncorhynchus mykiss)' nın gelişimleri üzerine etkisi araştırıldı. Denemede başlangıç ortalama ağırlıkları I5.40±(). 13, 15.48±0. 14, 15.46+0.21 ve I5.47±(). 18gr olan gökkuşağı alabalıkları, ağ kafeslerde dört farklı stoklama yoğunluğunda (10, 20, 30 ve 40 kg/m3) stoktandı ve 197 gün boyunca adlibitum olarak beslendi. Araştırma sonunda farklı stoklama yoğunluklarında sırasıyla 206.86±0.43, 240.78±0.94, 268.16±0.47 ve 178.95±0.61gr canlı ağırlıklar elde edildi.Deneme sonunda en fazla canlı ağırlık artışının 30 kg/m3 stoklama yoğunluğundaki balıklarda olduğu ve bunu 20 kg/m3 stoklama yoğunluğundaki balıkların takip ettiği görüldü. En düşük gelişim ise stoklama yoğunluğunun en yüksek olduğu grupta (40 kg/m ) kaydedildi. Sonuçta, farklı stoklama yoğunluklarının Mutlak Gelişim (MG), Nispi Gelişim (MG) ve Yem Tüketim Miktarları (YTM) üzerine etkisi olduğu (p0.05) tespit edildi.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT THE EFFECT OF DIFFERENT STOCKING DENSITIES ON THE GROWTH OF RAINBOW TROUT (Oncorhynchus mykiss, W. 1792) IN ALMUS DAM LAKE (TOKAT) KAYIM, Murat Han Thesis PhD in Aquaculturc Eng. Supervisor: Ass. Pro!". Dr. Yusuf GÜNKR October 2002, 116 p. In this research, the effect of different slocking densities on the growth of Rainbow Trout {Oncorhymcluis mykiss) in Almus Dam Lake (Tokat) were investigated. In the experiment, The rainbow trouts whose starting weights were 15.40+0.13, 15.48±0.14, 15.4610.21 and 15.47±0.18gr were slocked in net cages at four different stocking densities (10, 20, 30 and 40kg/m3) and were fed adlibitum for 197 days. At the end of the experiment, live mean weights of 206.86±0.43, 240.78±0.94, 268.16±0.47 and 178.95±0.61gr were obtained respectively. At the end of the trial, maximum live weight gain observed in the fish stocked at 30 kg/m3 stocking density, follwed by in those stocked at20 kg/m stocking density. THe lowest growth was recorded in the growth stocked at the highest stocking density (40kg/m3). As a result, different stocking densities had effects on the absolute growth (AG), relative growth (RG) and amount of food consume (FC) (p0.05).