Toplam kalite yönetimi ışığında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bakış ve Esenboğa Havalimanı Şube Müdürlüğü örneği
A Look to the security general directorship and example of Esenboğa Airport Department Principal in the light of total quality administration
- Tez No: 120625
- Danışmanlar: DOÇ.DR. AZİZE TUNÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sürekli gelişme, sürekli eğitim, lider yönetici, sıfır hata, continuous development, continuous education, leader director, zero mistake. *&
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Büro Yönetimi Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 113
Özet
112 ÖZET Çalışmada ; toplam kalite yönetiminin tarihsel gelişimi ve bu gelişime katkıda bulunan bilim adamları incelenmiştir. Ayrıca toplam kalite yönetimi ile ilgili temel öğeler incelenmiş, temel ilkelere değinilmiştir. Toplam kalite yönetiminin temel öğelerinin emniyet teşkilatına nasıl uyarlanabileceği işlenmiştir. Toplam kalite yönetiminin esnek ve değişken yapısı ile emniyet teşkilatının hiyerarşik ve disipline dayalı yapısı arasında, nasıl uyuşma noktalarının bulunacağı ve problemlerin nasıl aşılacağı anlatılmıştır. Çalışmada ayrıca bir anket çalışması düzenlenerek emniyet teşkilatındaki mevcut durum, yönetsel yapı ve problemler incelenmiştir. Çalışma sonunda emniyet teşkilatının toplam kalite yönetimini uygulayabilecek bir yapıya sahip olduğu gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
113 ABSTRACT The historical development of total quality management and the scientists who help this development examined carefully in this study. On addition fundamental concepts of total quality management, base principles of total quality management and how to apply to police organisation examined. Told that how to exceed the problems between elastic and variable construction of total quality management and the construction of police organisation which based upon hierarchy an discipline and how to find conformation points between these two constructions. In addition construction of management, problems, existing position of police organisation examined by making an inquiry. At the end of study it has been seen that police organisation can apply total quality management.