Design and analysis of truss structures
Kafes yapıların tasarımı ve analizi
  1. Tez No: 121750
  2. Yazar: ÖMER KOTLUK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA ÖZAKÇA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: kafes yapılar, titreşim analizi, optimizasyon, sonlu elemanlar metodu. IV, Truss, free vibration analysis, optimization, finite element method. Ill
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
ÖZET KAFES YAPILARIN TASARIMI VE ANALİZİ KOTLUK, Ömer Yüksek Lisans Tezi, İnşaat müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mustafa ÖZAKÇA Nisan 2002, 64 sayfa Bu tez, doğrusal elemanlı kafes yapıların statik ve serbest titreşim analizleri ve optimum tasarımı için sonlu elemanlı bir bilgisayar programı geliştirilmesini kapsamaktadır. Mindlin-Reissner teorisine bağlı sonlu elemanlı metodu kullanılarak gerilmeler, şekil değiştirmeleri ve doğal frekans titreşimleri hesaplanmıştır. Sonlu elemanlar metodu, ağ üretimi, hassasiyet analizi ve matematik programlama metotlarını birleştiren bir optimizasyon tekniği uygulanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND ANALYSIS OF TRUSS STRUCTURES KOTLUK, Ömer M.S. in Civil Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mustafa ÖZAKÇA April 2002, 64 pages This thesis deals with the development of finite element computer program for analysis and optimum design of truss structures in straight elements as well as static and free vibration situations. The finite element method is used to determine the stress, displacements and natural frequencies based on Mindlin-Reissner theory. An optimization procedure is adopted which integrates finite element analysis, mesh generation, sensitivity analysis and mathematical programming methods.