Development of a geotechnical databank for GAP region
GAP bölgesi için geoteknik veri bankası geliştirilmesi
- Tez No: 121751
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HANİFİ ÇANAKCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: geoteknik, veri bankası, GAP bölgesi, zemin etüdü, geotechnical, databank, GAP region, site investigation. IV
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
öz GAP BÖLGESİ İÇİN GEOTEKNİK VERİ BANKASI GELİŞTİRİLMESİ KAHVECİ, Zülkarneyin Yüksek Lisans Tezi, inş Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Hanifi ÇANAKÇI Ağustos 2002, 94 sayfa Birçok geoteknik bilgi farklı kurum ve kuruluşlarda birbirinden bağımsız olarak bulunmasından dolayı geoteknik bilgilerden yeterince yararlanılamamaktadır. Bu gerçek doğrultusunda Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamı içerisinde yer alan şehirlerde (Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Siirt, Batman, Adıyaman ve Sımak) yapılmış olan zemin etüt çalışmaları sonuçlarını ve bölgeye ait jeolojik bilgileri bir araya getirebilen, geoteknik bilgileri kapsayan bir bilgisayar programı geliştirilmiştir (GEOGAPDATA). Program, kullanım kolaylığı sağlamak amacı ile Visual Basic® programlama dilinde hazırlanmış olup istenilen bilgilere fare yardımı ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Hazırlanan bu program sayesinde GAP bölgesinde yapılacak olan zemin etüt çalışmaları planlamalarının daha kolay ve ekonomik bir şekilde yapılmasına katkıda bulunulmuş olacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF A GEOTECHNICAL DATABANK FOR GAP REGION KAHVECİ, Zülkarneyin M.Sc. in Civil Eng. Supervisor: Assist. Prof. Dr. Hanifi ÇANAKÇI August 2002, 94 pages There is much geotechnical information at different companies and establishments that is independent from each other. Because of this fact a computer program (GEOGAPDATA) has been developed for the presentation of geotechnical and geological information obtained from subsurface exploration work done in the South-eastern Anatolia Region of Turkey. Presentation of the information was made using Visual Basic® programming language to make it user friendly. The program contains maps of nine cities of the region, and up to date geotechnical information obtained from previous site investigation work. Use of the GEOGAPDATA can be extremely helpful in proper planning of site investigation in the region. As a result substantial saving may be realized by knowing the geotechnical problems in advance that may be encountered later in the site investigation program.