Prof. Eduard Zuckmayer'in müzisyen-eğitimci kimliğini oluşturan temel özellikler ve Türk müzik eğitimine katkıları
The Principal characteristics of Prof. Eduard Zuckmayer's ipedtity as a musician and an educator and its contributions to Turkish music education
  1. Tez No: 121904
  2. Yazar: MÜJDE DOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. RAİF GÜLCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Eduard Zuckmayer, Müzik Eğitimcisi, Müzik Eğitimi vı, Eduard Zuckmayer, Music Instructor, Music Education. IV
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 286
Özet
ÖZET PROF. EDUARD ZUCKMAYER'İN MÜZİSYEN - EĞİTİMCİ KİMLİĞİNİ OLUŞTURAN TEMEL ÖZELLİKLER VE TÜRK MÜZİK EĞİTİMİNE KATKILARI DOĞAN, MÜJDE Yüksek Lisans Tezi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Prof. Raif GÜLCAN Ekim 2002, xvi + 269 sayfa Bu araştırma 1937-1938 öğretim yılında açılan GEE Müzik Bölümü'nün ilk bölüm başkanı Prof. Eduard Zuckmayer'in eğitimci-müzisyen kimliğini oluşturan temel özellikleri ve Türk müzik eğitimine katkılarının neler olduğunu saptamayı amaçlamıştır.Araştırmada Prof. Eduard Zuckmayer'in eğitimci kimliğini oluşturan temel özellikler, müzikçi kimliğini oluşturan temel özellikler ve bu özelliklerin Türk müzik eğitimine yansımaları incelenmiştir. Bu incelemenin gerçekleştirilebilmesi için kaynak tarama yöntemi kullanılmış ve bununla birlikte Zuckmayer'in eğitimci-müzisyen kimliğinin ve Türk müzik eğitimine katkılarının daha iyi ortaya konulabilmesi için, o dönemde öğrencisi olan kişilerle görüşmeler yapılmıştır. Görüşme ve kaynak tarama yöntemi ile elde edilen tüm bulgular anlamlı bir şekilde bir araya getirilerek yorumlanmış, çeşitli sonuçlara ulaşılmıştır. Son bölümde ulaşılan sonuçlara göre öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE PRINCIPAL CHARACTERISTICS OF PROF. EDUARD ZUKMAYER'S IPENTITY AS A MUSICIAN AND AN EDUCATOR, AND HIS CONTRIBUTIONS TO TURKISH MUSIC EDUCATION DO?AN, MÜJDE Master Thesis Setcion of Musical Education Supervision Prof. Raif GÜLCAN October 2002, xvi + 269 pages The main topic we address in this research is determining the principal characteristics of Prof. Eduard Zuckmayer's identity as a musician and an educator who was the first director of the GEE Music Department which was opened in 1937-1938 academic year, and his contributions to Turkish Music Education. HiThe research ewamines the principal characteristics of Prof. Eduard Zuckmayer's identity as an educator, the principal characteristics of his identity as a musician and the reflection of these characteristics to Turkish Music Education. To realize this examination, literature review method is used in addition to interviews with his students in that period, to better understand his identity as a musician and an educator, and his contributions to Turkish Music Education. All the findings that are gathered by literature review and interview methods are then combined in a meanningful manner, inter preted and achieved various conclusions. In the last chapter, some recommendotions are given according to these conclusions.