Viyola ve kemanın benzer ve farklı özelliklerinin fiziki ve teknik kullanım açısından incelenmesi ve bu özelliklerin ortaya çıkardığı ilişkilerin viyola eğitimine yansıması
The Investigation of the similar and different features of viola and violin in terms of physical and technical usage and the reflection of these features stemming from these relations on the training viola
  1. Tez No: 121931
  2. Yazar: YAKUP ALPER VARIŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. UĞUR ALPAGUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Viola, Violin, Training viola
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 188
Özet
ÖZET VİYOLA VE KEMANIN BENZER VE FARKLI ÖZELLİKLERİNİN FİZİKİ VE TEKNİK KULLANIM AÇISINDAN İNCELENMESİ VE BU ÖZELLİKLERİN ORTAYA ÇIKARDIĞI İLİŞKİLERİN VİYOLA EĞİTİMİNE YANSIMASI VARIŞ, Yakup Alper Yüksek Lisans Tezi Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Uğur ALPAGUT Temmuz 2002 Araştırmada viyola ve kemanın benzer ve farklı özellikleri fiziki ve teknik kullanım açısından incelenmiş ve bu özelliklerin ortaya çıkardığı ilişkilerin viyola eğitimine yansımaları irdelenmiştir. Bu problemin çözüm amacı yaylı çalgılar ailesinin iki yakın enstrümanı olan viyola ve kemanın benzer ve farklı özelliklerini fiziki ve teknik kullanım açısından incelemek ve bu özelliklerin ortaya çıkardığı ilişkilerin viyola eğitimine yansımalarını irdelemektir. Anahtar Kelime: Viyola, Keman, Viyola Eğitimi. Ill
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE INVESTIGATION OF THE SIMILAR AND DIFFERENT FEATURES OF VIOLA AND VIOLIN IN TERMS OF PHYSICAL AND TECHNICAL USAGE AND THE REFLECTION OF THESE FEATURES STEMMING FROM THESE RELATIONS ON THE TRAINING VIOLA VARIŞ, Yakup Alper Thessıs for Master Degree ADVISOR: ASSPROF: U?UR ALPAGUT July 2002 In the research, the similar and different features of viola and violin are searched in terms of physical and technical usage and the reflections of these relations on viola training are examined. The aim of this research is to search the similar and different features of viola and violin, which are close members of string instrument family, in terms of physical and technical usage and to examine the reflections of these relationships on training viola.