Predictors of proficiency test performance: A case study
İngilizce yeterlik sınavı performansı ön göstergesi: Vaka incelemesi
- Tez No: 123079
- Danışmanlar: PROF. DR. HALİL GİRAY BERBEROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Cinsiyet, Gelir, Kardeşler, Yeterlik Sınavı, Erişi, İngilizceye Yönelik Tutumlar, Öğrenme Stilleri ve Çoklu Regrasyon, Gender, Income, Siblings, GPA, Proficiency Test, Achievement, Attitude Towards English, Learning Styles, and Multiple Linear Regression
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
IV OZ İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI PERFORMANSI ÖN GÖSTERGESİ: VAKA İNCELEMESİ Yılmaz, Şermin Yüksek Lisans, Eğitim Bilimleri Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Giray Berberoğlu Haziran 2002, 114 sayfa Bu çalışmanın amacı, öğrencilerin akademik ve sosyal geçmişleri, 2000-2001 akademik yılında verilen ara sınavlardaki performansları, öğrenme stilleri ve ingilizceye olan tutumlarından oluşan bir grup bağımsız değişkenin yeterlik sınavı ve bu sınavın dil bilgisi, okuduğunu anlama ve kelime bilgisi bölümlerindeki başarılarının ön belirleyicisi olarak incelenmesidir.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT PREDICTORS OF ENGLISH PROFICIENCY TEST PERFORMANCE: A CASE STUDY Yılmaz, Şermin M. S., Educational Sciences Supervisor: Prof. Dr. Giray Berberoğlu May 2002, 1 14 pages The purpose of this study is to investigate a set of independent variables consisting of students' academic and social background, their performances in progress tests given throughout the 2000-2001 academic year, their learning styles, and their attitudes toward English in order to predict the performance of Başkent University Preparatory School students in the Proficiency Test, and in its grammar, reading and vocabulary sections.