DECT standardı kullanılarak kablosuz veri iletimi gerçekleştirimi
Wireless data transfer implementation based on DECT standard
- Tez No: 123325
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET DEMİRER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: DECT, GAP, katmanlı mimari, telsiz veri iletimi, DECT, GAP, layered architecture, wireless data transfer
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 162
Özet
DECT STANDARDI KULLANILARAK KABLOSUZ VERİ TRANSFERİ GERÇEKLEŞTİRİMİ Koray Vatansever Hacettepe Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Elektrik- Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı ÖZ Bu çalışmada, DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) standardı kullanılarak düşük hızlı, hata korumalı, geri bildirimli, kablosuz veri iletimi sağlanmıştır. Yazılım standartta belirtildiği şekliyle katmanlı bir yapı olarak tasarlanmış ve C programlama dili kullanılarak gerçeklenmiştir. Çalışmada gerçekleştirilen baz istasyonu ile veri terminali arasında 28.8 kbps'lık bir iletim hızına erişilmiştir. Veri iletim protokolünü değiştirmeden, yeni nesil DECT taban kuşak işlemciler kullanılarak daha yüksek hızlarda veri iletimi sağlanabileceği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
WIRELESS DATA TRANSFER IMPLEMENTATION BASED ON DECT STANDARD Koray Vatansever Hacettepe University, Department of Electrical & Electronics Engineering, Electrical & Electronics Section ABSTRACT In this work, low rate wireless data transfer with protection and error detection has been implemented based on DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) standard. The software was designed in a layered structure as described in the standard. The code was written using the standard C language. A transfer rate of 28,8 kpbs was achieved between the developed base station and the data terminal. The transfer rate bound is due to limitations of the baseband chipset used in this work. Higher bandwith can be achieved using new generation DECT baseband chipsets without changing the data transfer protocol.