Modüler mobilya üreten bir firmanın fizibilite çalışması
The Feasibility study of a modular (cabinet) furniture manufacturer firm
- Tez No: 123447
- Danışmanlar: PROF. DR. SALİH ASLAN, DOÇ. DR. EROL BURDURLU, YRD. DOÇ. DR. ALİ ŞENAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ağaç İşleri, Wood Products
- Anahtar Kelimeler: Modüler.Mobilya, Firma, Fizibilite, Modular.Fumiture, Firm, Feasibility
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 245
Özet
MODÜLER MOBİLYA ÜRETEN BİR FİRMANIN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI Korhan Öz Hacettepe Üniversitesi, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı ÖZ Bu araştırmada modüler mutfak mobilyası üreten bir firmanın fizibilite çalışması yapılmıştır.Bu kapsamda bir fizibilitede yer alması gerekli konular belirlenmiş ve bunların süreçleri ayrıntılı olarak açıklanmıştır. örnek fizibilite çalışmasında Kayseride faaliyet gösteren bir fabrikanın fizibilite açısından durumu analiz edilmiştir.Bir analiz sonucunda fiili durum esas alındığında bu tür mobilya üreten bir fabrikanın bölge olarak Marmara bölgesinde kurulması gerektiği saptanmıştır.İkinci sırada olan İç Anadolu bölgesi uygun olup Kayseri de en uygun şehir olarak seçilmiştir. Finansal açıdan da sermayenin karlılığı.yatırımın karlılığı, kişi başına yatırım ve üretim, ikdisadilik.geri dönüş süresi.fabrikanın ekonomik ömrü, kara geçiş noktası, beklenen kar noktası incelenmiş ve yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
n THE FEASIBILITY STUDY OF A MODULAR (CABINET) FURNITURE MANUFACTURER FIRM Korhan Öz Hacettepe University, Industry Engineering Department Wood Product, Wood Product Industry Engineering Section ABSTRACT The feasibility work of a firm which produces modular kitchen furniture was done in this research. In this context the topics which have to take place in a feasibility work were determined and their processes related to these topics were explained in details. In this sample feasibility work, the feasibility of a factory, which is situated in Kayseri,was analyzed. As a result of the study done, considering the physical conditions it was concluded that a factory which produces this kind of furniture is to be founded in Marmara region. The Middle Anatolia was regarded as the second favorite region, in which Kayseri is the best city that kind of factory to be founded. Moreover, in this research, the profitability of the capital, the profitability of the investment, personal investment and production, the ratio between income and expense, the process of recycling, the economic activity of the factory, the point of gaining profit and expected profit were studied from the financial point, and comments were made.