Bedirkale Baraj Gölü (Tokat) bentik alg florası
Benthic algae flora of Bedirkale Dam Lake (Tokat)
- Tez No: 123468
- Danışmanlar: PROF. DR. ZEKERİYA ALTUNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Bentik, Diyatome, Bedirkale Baraj Gölü, Benthic, Diatom, The lake Dame of Bedirkale
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
ÖZET BEDİRKALE BARAJ GÖLÜ (TOKAT) BENTİK ALG FLORASI Nurten DEMİRCAN Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi 2002, 49 Sayfa Danışman: Prof.Dr. Zekeriya ALTUNER Jüri Jüri Jüri Bu araştırmada Haziran 2000 - Mayıs 2001 tarihleri arasında aylık pery otlarla alınan örneklerde Bedirkale Baraj Gölü'nün bentik alg florası incelenmiştir. Ayrıca göl suyunun bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri de belirlenmiştir. Flora' da, Bacillariophyta, Chlorophyta, Cynophyta, Dinophyta ve Euglenophyta bölümüne mensup algler tanımlanmıştır. Bacillariophyta bölümüne ait algler diğer bölümlere oranla dominant olmuştur. Bacillaroiphyta'dan Cyclotella, Cymbella, Navicula ve Nitzschia; Chlorophyta dan, Scenedesmus, Spirogyra, Cyanophyta'dan ise Merismopedia genuslarına ait türler diğer taksonlara nisbeten daha baskın olarak bulunmuştur. Chlorophyta ve Cyanophyta bölümüne mensup algler kışın nadir görülürken, Bacillariophyta üyeleri kış aylarında da varlıklarını sürdürmüşlerdir. Ancak bahar ve yaz döneminde optimum gelişme göstermişlerdir. Yapılan fiziksel ve kimyasal analizler sonucunda göl suyunun hafif alkali özellikte olduğu bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
11 ABSTRACT BENTHIC ALGAE FLORA OF BEDİRKALE DAM LAKE (TOKAT) Nurten DEMİRCAN Gaziosmanpaşa University Graduate School Natural and Applied Science Department of Biology Science Masters Thesis 2002, 49 Pages Supervisor: Prof.Dr. Zekeriya ALTUNER Jury Jury Jury In this study, the algal flora of Bedirkale Dam Lake has been studied between June 2000 and May 2001, samples taken monthly. The physical and chemical properties of the lake water have been determined. Bacillariophyta, Chlorophyta,Cyanophyta, Dinophyta and Euglenophyta have been identified in the algal flora. The algal specieses belonging Bacillariophyta were dominant in camparision with the others. The species of Cyclotella, Cymbella Navicula and Nitzschia from Bacilloriophyta, Scenedesmus, Spirogyra from Chlorophyta and Merismopedia from Cyanophyta were found to be more dominant than the other taksa. The species in Chlorophyta and Cyanophyta divisions were rare in winter. Although, the members of Bacillariophyta were present in winter, they have showned optimum development in sprig and summer periods. As a result of physical and chemical analyses, it was found that the lake water was slightly alcalic.