Kur'an'ın korku olayı ile insana yaklaşımı
Aproach of Koran to human with fear action
  1. Tez No: 125296
  2. Yazar: CENGİZ KAZAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KERİM YAVUZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Korku, kaygı, Kuran'ın insana yaklaşımı, Fear, anxiety, approach of Koran to human
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışmada Kur'andaki korkutma ile ilgili ayetlerin anlaşılmasına çalışılmıştır. Bu çalışma“korku”,“kaygı”,“Kur'an'ın insana yaklaşımı”hakkında giriş niteliğinde bilgilerin sunulmasıyla başlamaktadır. Bu bölüm korku ile ilgili literatürdeki farklı bakış açılarını ortaya koymaktadır. Kur'an'ın insanı korkutması hadisesi hala tam olarak açıklanmıştır. Korku insan için çok önemli bir duygudur ve onun yaşamını etkilemektedir. Bu araştırma Kur'an'daki korku kavramlarını tespit edip insanın nelerle korkutulduğunu açıklamaya çalışacaktır. Böylece bu çalışma Kur'an'ın insanı neden korkuttuğu meselesini de incelemeye çalışacaktır. Kur'an'ın incelenmesi neticesinde, Kur'an'da insanın korkutulması hakkında bilgi verilmiştir: İnsan sosyal ve dini başarısızlık, ölüm, ahiret korkulan, hayatı ve maddi hayatı tehdit eden korkularla korkutulmaktadır. Bu korkulan kullanmak suretiyle Kur' an insana doğru yaşam metodunu sunar ve hangi fiillerin doğru veya yanlış olduğunu açıklar.
Özet (Çeviri)
Within this study, to be understood of verses of Koran in connection with frightening people will be tried. The study begins by providing introductory information about“fear”,“anxiety”. The section offers a general overview of literature related to“fear”. The aspect of fightenings of Koran hasen't been able to be explained.“Fear”is a very important feeling for human and it affects human life. This research will determine fear conceptions in the Koran and try to explain what frightens people. Thus, this study will try to examine Koran frightens humanbeing. As a result of researching Koran it has been shown people are frightened by Koran by failure of social and religious, death, The hereafter, things that threaten to financial position and life. By using this fears, Koran orders perfect method of life to human and try to explain to him whether a deed may good or evil.