Senkron makinaların modellenmesi ve simülasyonu
Modelling and simulation of synchronous machines
  1. Tez No: 125914
  2. Yazar: ABDULLAH ÖZBAHÇE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İLHAMİ ÇOLAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Senkron motor, generator, kompansatör, simülasyon
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
SENKRON MAKİNALARIN MODELLENMESİ VE SİMÜLASYONU (Yüksek Lisans Tezi) Abdullah ÖZBAHÇE GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ocak 2002 ÖZET Senkron makinalar, motor veya generator olarak endüstride pek çok kullanım alanı bulmaktadır. Bu kullanım alanlarında makinanın yapısı pek fazla değişiklik göstermemektedir. Bu çalışmada senkron makine önce matematiksel olarak modellenmiş, eşdeğer devre ve fazör diyagramları her yük durumu için çıkarılmış ve çizilmiştir. Daha sonra çeşitli kullanım amaçlan için simüle edilmiştir.. Böylece lisans ve lisans üstü düzeyde eğitim gören öğrenciler için faydalı olmak amaçlanmıştır. Bilim Kodu : 626.01.02
Özet (Çeviri)
11 MODELLING AND SIMULATION OF SYNCHRONOUS MACHINES (M.Sc.THESIS) Abdullah ÖZBAHÇE GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY January 2002 ABSTRACT Synchronous machines have been used as a motor or as a generator in industry. The structures of synchronous machines are the same for all applications. In this study, synchronous machines were modelled by using their equivalent circuits. Then their phasor diagrams for different type of loads were drawn. They were simulated for different running conditions. This study is a useful tool for education of graduate and undergraduate students. Science Code : 626.01.02 Key Words : Synchronous motor, generator, compensator, simulation. Page Number : 87 Adviser : Assoc. Prof. Dr. İlhamı ÇOLAK T.C. YlİKSEKÛGBETi^S KURULU DOKÜMANTASYON MERKEZİ