Development, design and realization of a television transposer test unit employing microprocessor for remote measurement and testing
  1. Tez No: 1281
  2. Yazar: HASAN HÜSEYİN TEZCAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİL BENGİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: TV aktarıcısı, otomatik test, arıza tesbiti, modüler test ünitesi, uzaktan ölçüm teknikleri -iv, TV transposer, automatic testing, fault detection, modular test unit, tele-measurement techniques -111
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 208
Özet
ÖZET MİKROİSLEMCİ KULLANARAK TELEVİZYON AKTARICILARININ UZAKTAN TEST EDİLMESİ İÇİN TEST ÜNİTESİ TASARIMI, GELİŞTİRİLMESİ VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ TEZCAN, Hasan Hüseyin Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. B51, Tez yöneticisi: Prof. Dr. Halil BENGİ ODTÜ, Eylül 1987, 192 sayfa Bu çalışmada, televizyon aktarıcılarının uzaktan ve cihaz yanında iken arıza testi yapabilmek için mikroişlemci tabanlı bir devre gerçekleştirilmiştir. Güç kaynağı gerilimi ve RF çıkış gücü gibi _ büyüklüklerin ölçülebilmesi için 8-kanal mevcuttur. İstenen kanalın seçilebilmesi için tuş takımı yardımıyla kanal seçme özelliğide mevcuttur. Bu devre sayesinde bakım-onarım giderleri azalacaktır. Bakım-onarım yönetim ve organizasyonu daha mükemmel hale getirilebilecektir. Elde edilen büyüklükler sayısal bilgi halinde veya değerlendirme sonuçları metin halinde uzaktaki terminale transfer edilebilir. Daha ileride, yazılımda ve donanımda yapılacak ufak değişikliklerle uzaktan-kumanda etme özelliğide eklenilebilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT, DESIGN AND REALIZATION OF A TELEVISION TRANSPOSER TEST UNIT EMPLOYING MICROPROCESSORS FOR REMOTE MEASUREMENT AND TESTING TEZCAN, Hasan Hüseyin M.S. in Electrical and Electronics Eng. Supervisor: Prof. Dr. Halil BENGİ September 1987, 192 pages In this thesis work, a microprocessor-based Television transposer test unit has been implemented for remote and/or built-in testing and measurement. 8-channels are supported for various dimensions measurement like power supply voltages and RF output power measurement. Channel selection facility with keyboard is also available. This circuit reduces the maintenance and repairement costs, and enables better maintenance management. Obtained magnitudes from measurement points via A/D converter can be transferred as digital data or evaluations are made, locally and estimations can be transferred as text to the remote terminal. In future, remote control facility can be provided by a little bit changing of software and some modifications on hardware.