Nazilli kenti planlı alanlarında odunsu taksonlar üzerine fenolojik gözlemler
Phenological observation on woody taxa in planning areas of Nazilli town
- Tez No: 128263
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İSMAİL DUTKUNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
- Anahtar Kelimeler: Nazilli Kenti, Fenolojik Gözlem, Odunsu Takspn, The City of Nazilli, Phenological Observation, Woody Taxa
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
ÖZET Bu araştırmada; Nazilli kenti planlı alanlarında bulunan odunsu taksonlann, genel ve özel mevki koşullan, mevcut klimatik faktörlerin etkisi altında göstermiş oldukları gelişim ve süreçleri incelenmiştir. Bu amaçla, 28.02.2001-01.01.2002 tarihleri arasında sistematik olarak belirlenen örnek taksonlar üzerinde periyodik aralıklarla inceleme ve gözlemler yapılarak, örnek taksonlann tomurcuk, çiçek, yaprak durumlan ve kozalak-meyve özellikleri tespit edilmiş ve önceden hazırlanan formlara işlenmiştir. Mevcut odunsu taksonlardan daha sağlıklı nasıl yararlanabileceği ve tesis yeteneğinde olan yeni odunsu taksonlann seçilmesine yol gösterici nitelikte bilgilere ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this study, the Nazilli's vegetation (woody taxa) was investigated in terms of how climatic factors effect on those woody taxa for different local areas. For this reason, the specify date (28.02.2001 to 01.01.2002) was chosen for the observation of the selected woody taxa' s buds, shoots, leaves, flowers, cone-fruit characteristics. The findiras were noted on preprepared forms.With this study, optimal uses of these taxa can increase and it may give us clue for chosing new taxons in future.