Hidrolik uygulamalarda PLC yazılımları
PLC softwares for hydraulic systems
  1. Tez No: 128608
  2. Yazar: ÖZGÜR ÖZKÖK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZEHRA YUMURTACI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Hidrolik, otomasyon, PLC, piston, analog, dijital, sensör, zaman rölesi, dokunmatik ekran, yazılım, ladder
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Enerji Makineleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 175
Özet
ÖZET Bu tez PLC, Dokunmatik Ekran yazılımlarını ve sensör, zaman rölesi gibi çeşitli elektronik komponentleri kapsayan otomasyon uygulamalarını içermektedir. Bu uygulamaların yazılım kısmının yanısıra donanımı da incelenmiştir. Dijital, Analog girişler, çıkışlar ile aritmetik uygulamaların PLC yazılımında ifade edilme şekilleri belirtilmiştir. Özellikle hidrolik makinalara uygun örnek yazılımlar oluşturulmuş ve bu yazılımların PLC'ye aktarılması adım adım incelenmiştir. Temel giriş, çıkış uygulamalarının yanısıra aynı yazılım içerisinde dijital ve analog kullanımına da değinilmiştir. Bu orta düzey uygulamalardan sonra ise pratikte kullanılan PLC yazılımları oluşturulmuş ve bunlar ayrıntılarıyla açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT This project includes PLC, touch screen softwares and automation applications with electronic components such as timers, sensors. Hardware of these applications are also examined besides the software. The definition way of digital, analog inputs-outputs and the arithmetic applications in the PLC software are determined. Especially samples which are suitable for hydraulic machines are formed and transferring these to the PLC is explained step by step. Besides the basic input, output applications the usage of digital and analog together in the same software is also mentioned. After these intermediate applications, the PLC softwares which are used in practical are formed and explained in details.