Load and convergence measurements and support design at longwall faces of Alpagut-Dodurga lignite (ADL) mine
- Tez No: 12863
- Danışmanlar: DOÇ.DR. CELAL KARPUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Load, convergence, longwall face, mean load density, support design. iii
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
ALPAGUT-DODURGA LİNYİTLERİ OCA?INDA UZUNAYAKLARDA YÜK VE KONVERJANS ÖLÇÜMLERİ VE TAHKİMAT TASARIMI DO?AN, Veli Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü, Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Doç. Dr, Celal KARPUZ Kasım 1990, 114 sayfa. ÖZET Bu tez ADL uzunayakl arında yapılan araştırmaların sonuçlarını kapsamaktadır. ADL linyit ocağının 2 no'lu üretim panosundaki iki ayakta yük ve konverjans ölçümleri yapılmıştır. ölçümler öncelikle ortalama yük yoğunluğu ve birim ayak ilerlemesine düşen konverjans bazında incelenmiştir. Ek olarak, bulunan sonuçlar literatürdeki değerlerle karşılaştırılmış ve tartışılmıştır. Son olarak, yapılan incelemelere dayanarak ADL linyit ocağındaki uzunayaklar için tahkimat tasarımı önerilmiştir. Anahtar sözcükler! Yük. konverjans, uzunayak, ortalama yük yoğunluğu, tahkimat tasarımı. Bilim Sayısal Kodu: 607.01.02 iv
Özet (Çeviri)
LOAD AND CONVERGENCE MEASUREMENTS AND SUPPORT DESIBN AT LONGWALL FACES OF ALPAGUT-D0DUR6A LIGNITE (ADD MINE DO?AN, Veli Faculty of Engineering Department of Mining Engineering, M. Sc. Thesis Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Celal KARPUZ November 1990, 114 pages. ABSTRACT This thesis describes the results of investigations carried out in ADL longwall faces. Load and convergence measurements were carried out at two longwall faces of the second production panel in ADL lignite mine. The recordings are analysed first in terms of mean load densities and convergence per face advance. Furthermore, they are compared and discussed with the values presented in literature. Finally, depending on the analysis carried out, the suggestions to support design at longwall faces of ADL lignite mine have been presented.