Bilgisayar destekli oral solüsyon imalat yönetimi
Computer based management of non-sterile solution production
- Tez No: 128667
- Danışmanlar: PROF. DR. YAHYA KARSLIGİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Otomasyon, oral solüsyon, imalat yönetimi, bilgisayar H&*L *f, Automation, non-sterile solution, production management, computer XV
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 216
Özet
bilgisayar destekli oral solüsyon imalat yönetimi Yunus Emre Afşar Bilgisayar Mühendisliği, Yüksek Lisans Tezi Endüstride, hata riskinin azaltılması ve proses zamanlarının kısaltılması amacı ile bilgisayar destekli otomasyon sistemleri geliştirilmektedir. Oral solüsyon imalatı, GMP (Good Manufacturing Practices) ve FDA (Food and Drug Administration) kurallarına uygun olarak yürütülür. Veri tabanı, imalat ekipmanları; veri tabanı, donanım ekipmanları ve kullanıcı arasında bilgi alışverişini sağlayan yönetici yazılım, imalat yönetim sistemini oluşturmuştur. Donanım ekipmanları olarak reaktörler, vanalar, pompalar, motorlar ve sensörler kullanılmıştır. Veri tabam olarak Microsoft Access, yönetici yazılım dili olarak Visual Basic 6.0 kullanılmıştır. Şarj dokümantasyonu işlemleri için Microsoft Excel kullanılmıştır. Sistem; mevcut uygulamalarda tekil olarak yönetilen tartım, solüsyon hazırlama, kalite kontrol işlemleri, ekipman temizliği ve şarj dokümantasyonu işlemlerini bir bütün olarak ele alır ve birbirine entegre şekilde yönetir.
Özet (Çeviri)
COMPUTER BASE» MANAGEMENT OF NON-STERILE SOLUTION PRODUCTION Yunus Emre Afşar Computer Engineering, M.S. Thesis In Industry, computer based automation systems are developed to decrease the risk of error and the proses cycle time. Non-sterile solution production must be carried out according to GMP (Good Manufacturing Practices) and FDA (Food and Drug Administration) rules. Production management system consists of database, production equipment; software used for data transfer between database, production equipment and the user. Reactors, valves, pumps, motors and sensors are used as production equipment Microsoft Access is used as database and Visual Basic 6.0 is used as programming language. Microsoft Excel is used for batch documentation. The system controls; weighing, solution preparation, quality control operations, equipment cleaning and batch documentation operations in an integrated manner.