Türkiye'de Akdeniz iklimi bölge özelliklerine göre eğimli çatı örtülerinin kullanım ilkeleri
At the Turkey of the steep-slope roof materials to the Mediterranean climate according to the district specialities to use elements
- Tez No: 128788
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜNSEL ALVER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Türkiye'de Akdeniz iklimi bölge özellikleri, çatı, eğimli çatı örtüleri, çatı örtülerinin kullanım ilkeleri, çatı örtü türlerinin nitelikleri, At the Turkey to the Mediterranean climate to the district specialities, roof, steep-slope roof materials, The roof materials to use elements, the roof materials to quality. VI
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yapı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 164
Özet
ÖZET Bu tezin amacı, Türkiye'de Akdeniz iklimi bölge özelliklerine göre eğimli çatı örtülerinin kullanım ilkeleri ile birlikte okuyucuyu çatı örtü malzemeleri hakkında bilgilendirmek ve Akdeniz iklimi etkisi altında kalan bölgeler için uygun çatı örtülerini vermektir. Birinci bölümde tezin amacı, kapsamı, önemi, araştırmada izlenen yöntemler, tarihçe yer almaktadır. İkinci bölümde, çatı örtü türlerinin nitelikleri ve çatı örtü türlerinin kullanım ilkeleri verilmiştir. Üçüncü bölümde, çatı örtü türlerini etkileyen iklimsel özellikler yer almaktadır. Dördüncü bölümde, Akdeniz iklimi etkisi altında kalan bölgeler ve bu bölgelerin iklimsel özellikleri ile çatı örtülerinin değerlendirilmesi verilmiştir. Beşinci bölümde ise, tüm bu çalışma sonucunda elde edilen veriler değerlendirilerek, Akdeniz iklimi etkisi altında kalan bölgeler için önerilen çatı örtü türleri hakkında okuyucuya bilgi verilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The research work, at the Turkey of the steep- slope roof materials to the Mediterranean climate according to the district specialities to use elements with together about the roof materials has been tried to give information to reading. At the first chapter, the research work, to the contain, to the important, at the research has been follow methods and the history was taken place. At the second chapter, of the steep-slope roof materials to qualities and of the steep- slope roof materials to use elements has been given. At the third chapter, the steep- slope roof materials has been effective to the climate to speciality was taken place. At the fourthy chapter, off the district under the Mediterranean climate to effective and of the district to the climate to speciality with of the steep-slope roof materials to values has been given. As for as at the fifthy chapter, all this work at the result, the data had been find which has been value, the suggestible to the roof materials has been tried to give to the reading for of the district under the Mediterranean Climatic to effective.