Siemens S7-200 CPU 214 programlanabilir lojik denetleyicisi ile deneysel bir endüstriyel sistemin kontrolü
Control of experimental industrial system by using a Siemens S7-200 CPU 214 programmable logic controller
- Tez No: 128936
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT UZAM
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
 - Anahtar Kelimeler: Otomasyon, Programlanabilen Lojik Denetleyici, Endüstriyel Sistem, Automation, Programmable Logic Controller, Industrial Systems
 - Yıl: 2002
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Niğde Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 116
Özet
Endüstriyel otomasyon sistemlerinin tasarımı ve uygulamasında Programlanabilir Lojik Denetleyiciler (Programmable Lojik Controllers-PLC) çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun başlıca sebepleri olarak PLC'lerin kolay programlanabilmesi, güvenirliği, hızı gibi faktörler gösterilebilir. Bu tez çalışmasında bir PLC (Siemens S7-200 serisinden CPU 214) kullanılarak deneysel bir endüstriyel sistem kontrol edilmiştir. Kontrol edilen sistem parça tanıma, ayırma ve birleştirme işlemlerini gerçekleştirmek için tasarlanmış olan bir sistemdir. Deneysel Endüstriyel sistemin farklı çalışma senaryoları için dört farklı PLC programı geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In the desing and implementation of industrial automation systems programmable logic controllers (PLC) are being used widely. This is due to the fact that PLC's offer easy programming, reliable and fast operation, etc. In this study, an experimental industrial system is controlled by using a PLC (a Siemens S7-200 PLC- CPU 214). The experimental industrial system considered represents component inspection, sorting and assembly processes. For different senarious of the experimental industrial system four PLC programs are developped to control the system.