Aksaray ili, Bahçeli kent toplu konut alanı zeminlerinin jeoteknik özelliklerinin incelenmesi
Investigation of the geotechnical properties of the soils in the area of Bahçeli town in Aksaray city
- Tez No: 128937
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET ONAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
- Anahtar Kelimeler: Bahçeli Kent, Aksaray, Jeoteknik Özellikler İİİ, Bahçeli Town, Aksaray, Geotechnical Properties IV
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Jeoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
ÖZET AKSARAY İLİ, BAHÇELİ KENT TOPLU KONUT ALANI ZEMİNLERİNİN JEOTEKNİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ TEKE, Meral Niğde Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsü Jeoloji Ana Bilim Dalı Danışman : Yrd. Doç. Dr. Ahmet ONAK Eylül 2002, 112 Sayfa Bu çalışmada 300 hektarlık bir alanı kapsayan ve 10 katlı blokları da içeren 5000 konutun yapılması planlanan Aksaray ili, Bahçeli Kent Toplu Konut alanının zemin özelliklerinin jeoteknik açıdan değerlendirilerek güvenli bir yapılaşmanın sağlanması amaçlanmıştır. Bu çalışma iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada 10 adet 15 m derinliğinde açılan zemin sondajlarında, değişik derinliklerde standart penetrasyon testi uygulanmıştır. Sondajlardan elde edilen örselenmiş ve örselenmemiş örnekler üzerinde zemin mekaniği laboratuvar deneyleri yapılmış ve genel jeoloji ve jeofizik çalışmaları da bu aşamada tamamlanmıştır. İkinci aşamada ise, eldeki veriler birleştirilip yorumlandıktan sonra sondajlarda karşılaşılan her zemin katmanı ile ilgili jeoteknik değerlendirmeler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY INVESTIGATION OF THE GEOTECHNICAL PROPERTIES OF THE SOILS IN THE AREA OF BAHÇELİ TOWN IN AKSARAY CITY TEKE, Meral Niğde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Geology Superviser : Assist. Prof. Dr. Ahmet ONAK September 2002, 1 12 pages Aim of this study is to evaluate geotechnical properties of the soils in the area of Bahçeli Town with and 5000 apartments, covering 300 hectares and including 10 storey buildings for more secure and safer urbanisation. This study has two stages. At the first stage 10 boreholes having a depth of 15 m were drilled. In drillholes standart penetration tests were applied at various depths. On undisturbed and disturbed samples obtained from boreholes soil mechanics laboratory test were conducted. Geological and geophysical studies were also completed in this stage. In the second stage, geotechnical evaluation for each soil layer encountered during the drillings was completed later combining and correlating the obtained data.