Yılanlı Dağı (Muğla) florası
The Flora of Yılanlı Mountain
- Tez No: 128978
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖMER VAROL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora, Systematics, Yılanlı Mountain, Muğla
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
ÖZET Bu çalışma, 2000-2002 yıllan arasında Yılanlı Dağı (Muğla ) florasını tespit etmek için yapılmıştır. Araştırma alanımız Muğla ili sınırları içerisinde ve Davis'in kareleme sistemine göre C2 karesindedir. Araştırma alanında 46 familyaya ve 155 cinse ait 249 takson tespit edilmiştir. Bunlardan 19'u C2 karesi için yeni kayıttır. Araştırma alanında en çok taksona sahip familyalar: Fabaceae 29 (% 1 1,64 ), Lamiaceae 27 (% 10,84 ), Asteraceae 23 (% 9,23 ), Liliaceae 17 (% 6,82 ), Poaceae 17 (% 6,82 ), Boraginaceae 15 (% 6,02 ), Rosaceae 15 (% 6,02 ), Brassicaceae 10 (% 4,01 ) Ranunculaceae 6 (% 2,4 ) ve Caryophyllaceae 6 (%2,4 )' dır. Teşhis edilen bitkilerin floristik bölgelere dağılımları ve oranları şöyledir; Akdeniz 94 (% 37.75 ), İran-Turan 22 (% 8.83 ), Avrapa-Sibirya 7 (% 2.81 ), Bndemik 38 (% 15.26 ), geniş yayılışlı 32 (% 12.85) ve bölgesi bilinmeyen 94 (% 37.75 )' dir. Anahtar Kelimeler : Flora, Sistematik, Yılanlı Dağı, Muğla
Özet (Çeviri)
II ABSTRACT THE FLORA OF YILANLI MOUNTAIN This investigation was carried out betwen 2000-2002 to determine Flora of Yılanlı Mountain (Muğla) research area is situated in provience of Muğla and C2 square in acording to Davis 's grid system. In the research area, 249 taxa belonging to 46 families and 155 genera were determined. 19 of these taxa are recorded from C2 square for the first time. The families which have the most taxa in reseach area are : Fabaceae 29 (1 1,64 %), Lamiaceae 27 (10,84 %), Asteraceae 23 (9,23 %), Liliaceae 17 (6,82 %), Poaceae 17 (6,82 %), Boraginaceae 15 (6,02 %), Rosaceae 15 (6,02 %), Brassicaceae 10 (4,01 %) Ranunculaceae 6 (2,4 %) and Caryophyllaceae 6 (2,4 %). The distribution ration of the taxa into the floristic regions are as follows: Mediterranean 94 (37.75 %), Irano-Turanian 22 (8.83 %), Euro-Siberian 7 (2.81 %), Endemic 38 (15.26 %), Cosmopolites 32 ( 12.85 %) and unknown 94 (37.75 %).