Kızıldağ, Masa dağı ve Yılanlı dağları (Muğla)'nın fitososyolojik yönden araştırılması
Investigation of Kizildag, Masa mountain and Yilanli mountains (Mugla) from phytosociological aspect
- Tez No: 544113
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖMER VAROL
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Botanik, Botany
- Anahtar Kelimeler: Fitososyoloji, Kızıldağ, Masa Dağı, Vejetasyon, Yılanlı Dağı, Kızıldağ, Masa Mountain, Phytosociology, Vegetation, Yılanlı Mountain
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
Çalışma alanımız olan Kızıldağ, Masa Dağı ve Yılanlı Dağı Muğla il sınırları içerisinde yer almaktadır. Alanın vejetasyon analizinde Br.–Bl. yöntemi kullanılmıştır. Yapılan araştırmalar ile alanın vejetasyon yapısı ortaya konulmuştur. Araştırmalar sonucunda orman, maki ve step vejetasyonuna tiplerine ait bilim dünyası için yeni 4 birlik ve 1 altbirlik tespit edilmiştir. Birlikler, altbirlikler ve bağlı oldukları sintaksonomik birimler şu şekildedir: Quercetea pubescentis Doing – Kraft ex Scamoni & H. Passarge 1959 Querco pseudocerridis – Cedretalia libani Barbero, Loisel & Quezel 1974 Adenocarpo complicati – Pinion pallasianae Quezel, Barbero & Akman 1978 1. Digitali cariensis – Pinetum pallasianae Değerli & Varol ass. nova Quercetea pubescentis Doing – Kraft ex Scamoni & H. Passarge 1959 Querco pseudocerridis – Cedretalia libani Barbero, Loisel & Quezel 1974 Ostryo carpinifoliae – Quercion pseudocerridis Quezel, Barbero & Akman 1978 2. Genisto anatolicae – Pinetum brutiae Değerli & Varol ass. nova Quercetea ilicis Braun – Blanq. 1952 Pistacio lentisci – Rhamnetalia alaterni Rivas Mart. 1975 Quercion calliprini (Zohary 1962) Quezel, Barbero & Akman 1978 3. Hyperico aviculariifolii - Quercetum cocciferae Değerli & Varol ass. nova Astragalo – Brometea Quezel 1973 Astragalo – Brometalia Quezel 1973 Tanacion praeteriti Quezel 1973 4. Thymo cilicici – Ebenetum barbigerae Değerli & Varol ass. nova Helichryso compacti – Thymetosum zygioidis Değerli & Varol subass. nova
Özet (Çeviri)
Kızıldağ, Masa Mountain and Yılanlı Mountain which is our study area, are located within the borders of Muğla province. In the vegetation analysis of area, Br.-Bl. method is used. The vegetation structure of area was revealed with researches. As a result of research are determined 4 association and 1 subassociation are belong to forest, macchie and step vejetation and these are new for scientific world. Associations, subassociations and their syntaxonomic units are as follows: Quercetea pubescentis Doing – Kraft ex Scamoni & H. Passarge 1959 Querco pseudocerridis – Cedretalia libani Barbero, Loisel & Quezel 1974 Adenocarpo complicati – Pinion pallasianae Quezel, Barbero & Akman 1978 1. Digitali cariensis – Pinetum pallasianae Değerli & Varol ass. nova Quercetea pubescentis Doing – Kraft ex Scamoni & H. Passarge 1959 Querco pseudocerridis – Cedretalia libani Barbero, Loisel & Quezel 1974 Ostryo carpinifoliae – Quercion pseudocerridis Quezel, Barbero & Akman 1978 2. Genisto anatolicae – Pinetum brutiae Değerli & Varol ass. nova Quercetea ilicis Braun – Blanq. 1952 Pistacio lentisci – Rhamnetalia alaterni Rivas Mart. 1975 Quercion calliprini (Zohary 1962) Quezel, Barbero & Akman 1978 3. Hyperico aviculariifolii - Quercetum cocciferae Değerli & Varol ass. nova Astragalo – Brometea Quezel 1973 Astragalo – Brometalia Quezel 1973 Tanacion praeteriti Quezel 1973 4. Thymo cilicici – Ebenetum barbigerae Değerli & Varol ass. nova Helichryso compacti – Thymetosum zygioidis Değerli & Varol subass. nova