Animation of human motion: an interactive tool
İnsan hareketinin canlandırılması: Etkileşimli bir araç
  1. Tez No: 12910
  2. Yazar: SYED KAMRAN MAHMUD
  3. Danışmanlar: PROF.DR. BÜLENT ÖZGÜÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Canlandırılma, Geleneksel Canlandırılma, Bilgisayarlı Canlandırılma, Benzetişim, Hareket Tanımlama, Human Animation, Classical Animation, Computer Animation, Simulation, Motion Specification
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÖZET.. İNSAN HAREKETİNİN CANLANDIRILMASI: ETKİLEŞİMLİ BİR ARAÇ Syed Kamran Mahmud Bilgisayar Mühendisliği ve Enformatik Bilimi Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Prof. Bülent Özgüç Ocak, 1991 Bu çalışmada amaç, genel maksatlı, etkileşimli bir insan hareketin modelleme aracı geliştirmektir. Araç canlandırılma tekniği olarak parametrik anahtar çerçeve tekniğini kullanmaktadır. Anahtar çerçeveleri oluşturmanın değişik soyutlamaları araştırılmakta ve insan vücudunun anahtar çerçeve noktalarını bulmada yeni bir yaklaşım olan“yarı amaç-y önlendirmek”canlandırılma" tanıtıl maktadır. Bu yeni yöntemle, hareket tanımlamının derecelendirmesinin yapılmasında animatörle makine arasındaki yük dağılımı sorunu çözümlenebilecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANIMATION OF HUMAN MOTION: AN INTERACTIVE TOOL Syed Kamran Mahmud M.S. in Computer Engineering and Information Science Supervisor: Prof. Bülent Özgüç January, 1991 The goal of this work is the implementation of an interactive, general purpose, human motion animation tool. The tool uses parametric key-frame animation as the animation technique. Different abstractions of motion specification in key-frame generation are explored, and a new notion of semi goal-directed an imation for generating key-frame orientations of human body is introduced to resolve the tradeoff between animator and machine burden in choosing a level of motion specification.