Modeling location-allocation of military items to the depots without branch classification
Askeri malzemelerin sınıf farkı gözetilmeksizin depolara tahsisinin modellenmesi
- Tez No: 129173
- Danışmanlar: DOÇ. DR. OSMAN OĞUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Savunma ve Savunma Teknolojileri, Industrial and Industrial Engineering, Defense and Defense Technologies
- Anahtar Kelimeler: Mixed integer Programming, Location-Allocation, Distribution Costs, Safety Stock, Capacitated Facility Location. Ill
- Yıl: 2002
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
ÖZET ASKERİ MALZEMELERİN SINIF FARKI GÖZETİLMEKSİZİN DEPOLARA TAHSİSİNİN MODELLENMESİ Ali Sezgin Işılak Endüstri Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Osman Oğuz Haziran 2002 Bu çalışmanın amacı, Türk Kara Kuvvetlerinin Ordudonatım, Muhabere, İstihkam sınıflarını ve bu sınıflara ait depolan nasıl en faydalı şekilde tek birim olarak birleştirebileceğini ve yeni sistemde malzemeleri varolan dağıtım ağı içerisinde nasıl yerleştirebileceğini göstermektir. Tamsayılı programlama modeli önerilmiş ve bu modelin uygulanması için GAMS yazılımı kullanılmıştır. Model Lojistik Komutanlığı tarafından belirlenmiş emniyet stoklarıyla ilgili kısıtlar gözönüne alınarak iki stok seçeneğine göre (120 ve 180 günlük stok seviyesi) çalıştırılmıştır. Dağıtım masraflarının açık depo sayısıyla nasıl etkilendiği sorusuna yanıt bulunmaya çalışılmış ve ideal açık depo sayısı ve yerleri önerilmiştir. Anahtar Kelimeler. Tamsayılı Programlama, Konum-Tahsisat, Dağıtım Masrafları, Emniyet Stoğu, Kapasite Kısıtlı Tesis Yerleşimi. IV
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MODELING LOCATION-ALLOCATION OF MILITARY ITEMS TO THE DEPOTS WITHOUT BRANCH CLASSIFICATION Ali Sezgin Işılak M.S. in Industrial Engineering Advisor: Assoc. Prof. Osman Oğuz June 2002 This thesis shows how Turkish Land Forces can optimally combine its distribution efforts and repositions the items in the existing distribution network after the merging of Ordnance, Signal, and Engineers Corps and their resources as a single unit. A mixed integer programming model is proposed, and for the implementation of the model, optimization modeling software GAMS is used. The model is implemented for two stock level choices (120-day and 180-day basis) with taking safety stock constraints into account, which are determined by Logistic Command. How distribution costs are affected by the number of open depots is investigated, and ideal number of depots and their locations in distribution network are proposed.