Teaching of George Meredith's novels: The ordeal of Richard Feverel, the egoist and Diana of the Crossways English language and literature
George Meredith'in romanları the Ordeal of Richard Feverel, the egoist and Diana of the Crossways'in İngiliz dili ve ebiyatında öğretimi
  1. Tez No: 130171
  2. Yazar: GÜLNUR YENGİN ONURSAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÜLDEN ERTUĞRUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: kadın kişisel- evrim özgürlük ^ *&, woman self-evolution freedom IV
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
ÖZET George Meredith'in Romanları The Ordeal of Richard Feverel, The Egoist ve Diana of The Crossways'in İngiliz Dil ve Edebiyatında Öğretimi Giilmır Yengin Onursal George Meredith hem romanlarında ilgilendiği konular, hem de yazım biçimi ımından geleneksel on dokuzuncu yüzyıl Victoria dönemi yazarlarından farklıdır, in sadece yaşadığı çağa değil, gelecek kuşaklara da ışık tutan felsefesi, Meredith 'i her eme ait bir yazar yapmıştır. Bu çalışmanın amacı George Meredith'in başyapıtları Ordeal Of Richard Feverel, The Egoist ve Diana of the Crossways' deki evrensel ajları analiz etmek ve Meredith'i günümüz bakış açısıyla anlamaya çalışmaktır. George Meredith romanları için materyallerini gerçek hayattan seçen ve gördüklerini olduğu gibi yansıtan realist bir yazardır. İnsan doğasını başarıyla ortaya an bir yazar olarak, karakterlerini psikolojik olarak incelemiştir. Meredith'in karakteri onun romanlarını oluşturan temel unsurdur. Bu anlamda, hikayenin usunu vurgulayan gelenekçi yazarlardan ayrılmaktadır. Merdith`in romanlarında ele aldığı en dikkat çekici konu kadının toplum içindeki umudur. Meredith kadın özgürlük hareketini romanlarındaki Victoria dönemi in imajına uymayan güçlü ve gerçekçi kadın kahramanlarla başlatır. Meredith'e i kadınlar kendi bilinçlerini kazandıktan sonra özgürleşebilir. Meredith'in kadın romanları ancak çok büyük bir acıya maruz kaldıktan sonra kendi evrimlerini tanımlarlar. George Meredith kadın konusuna ilgili olarak, toplumdaki bireylerin imi, evlilik, aşk, ve anne-baba çocuk ilişkilerini de sorgular. Meredith'in bütün insanlığı ilgilendiren bu üç eseri İngilizce öğretiminde etmenlerin derslerinde başvurabilecekleri değerli birer kaynak ve bu analiz etmenler ve öğrenciler için kapsamlı ve yardımcı bir rehber olacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Teaching of George Meredith's Novels: The Ordeal of Richard Feverel, The Egoist and Diana of the Crossways in English Language and Literature. Giilnur Yengin Onursal George Meredith is different from traditional nineteenth century Victorian iters both in his narrative style and the subjects he deals with. His philosophy licit enlightens not only his age but also the future generations makes him a velisi who belongs to all periods. The object of this present study is to analyse c universal messages Meredith conveys in his three masterpieces namely, The deal of Richard Feverel, The Egoist and Diana of the Crossways and try to idcrstnnd Meredith from today's perspective. Meredith is a realist writer who chooses his materials for his novels from al life and reflects what he sees as it is. As a writer who conveys human nature ccessfully, Meredith analyses his characters psychologically. His characters e the main component which form his novels. In this sense, he is separated om traditional writers who emphasise the plot. The situation of women in society is the most striking subject Meredith :als with in liis novels. Meredith starts the liberation movement of women in s novels through his strong, realist heroines who do not comply with aditional women image in Victorian period. According to Meredith, women in become free after they gain their self consciousness. Meredith's heroines ilfil their self evolution only after they undergo the ordeal. Meredith questions ic education of individuals in society, marriage, love and parents-child îlatioııship related to the topic of women. Meredith's these three novels which concern all humanity will be valuable uirces in the teaching of English for the teachers to apply in their courses and lis analysis will be a comprehensive and helpful guide for both students and ;achers.