Stuctured development of a departmental information system
  1. Tez No: 1305
  2. Yazar: EKREM AZİMLİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZİYA AKTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: ömür çevrimi, yapısal yaklaşım, geleneksel yaklaşım, yapısal çizelge, sistem akış şeması, bilgi sistemi gelıştirimi - ii
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 501
Özet
ÖZET BÖLÜM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN YAPISAL GELİŞTİRME AZİMLİ, Ekrem Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Müh. Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ziya Aktaş Eylül 1987, 487 sayfa Bu çalışmada, bilgi sistem yönetimi tasarımı için bir ömür çevrimi önerilmiştir. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bilgi sistemini geliştirmek için de bu ömür çevrimi ile beraber yapısal yaklaşım kullanılmıştır. Çalışma sırasında bölümdeki tüm bilgi alt sistemleri önerilen ömür çevrimi ışığında tasarlanmıştır, önerilen ömür çevriminde, tez içerisinde kullanılan en detaylı bölümler, fiziksel tasarım, gerçekleştirim, ve bakım bölümleridir. Bu sistemlerin tasarımı için, ayni zamanda yapısal çizelgeler ve sistem akış şemaları üzerinde çalışılmış ve bunlar kullanılmıştır. Sistemler dBase III hazır yazılım paketi kullanılarak IBM PC üzerinde geliştirilmiştir, iki sistem için ise LOTUS hazır yazılım paketi kullanılmıştır. Çalışma sonunda özet, sonuç, ve gelecekteki çalışmalar için Öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STRUCTURED DEVELOPMENT OF A DEPARTMEMTAL ÎNFORMATIOM SYSTEM AZİMLİ» Ekrem M.S. in Computer Eng. Supervisors Prof.Dr. Ziya Aktaş September 1987» 487 pages In this thesis? a life cycle is proposed for management information system design and the structured approach is used to develop the departmental information system. That is» in addition to life cycle» structured tools are also used for developing an information system. All information subsystems in the Computer Engineering Department are designed by using the proposed life cycle. In the proposed life cycle, most detailed phases are the physical design» implementation» and the maintenance since the earlier phases are being studied in a different thesis. Structured charts and system flowcharts mre used for the design of these systems. The systems are implemented using dBase III to be run on the IBM PC. LOTUS is also used for the implementation of two systems. Finally, summary» conclusions» and suggestions for the future research are presented at the end.