Jackson systems development for stock control system
Jackson sistem geliştirme yaklaşımı ile stock kontrol sistemi
- Tez No: 23600
- Danışmanlar: PROF. DR. ZİYA AKTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Destekli Yazılım/Sistem Mühendisliği (CASE), Jackson Yapısal Programlama ( JYP), Jackson Sistem Geliştirme ( JSG), Yapısal Sistem Geliştirme Yöntemleri
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 234
Özet
oz JACKSON SİSTEM GELİŞTİRME YAKLAŞIMI İLE STOCK KONTROL SİSTEMİ TAHERI, Mo j gan Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği, Anabil im Dal i Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ziya Aktas Mayis, 1992, 216 Sayfa Bilgisayar Destekli Yazilim/Sistem Mühendisliği (CASE), Yazılım araçlari ve yapısal sistem geliştirme yöntemlerinin bir bileşimidir. Araçlar yazıl im işlemini otomatikleştirir ve yöntemler otomat ikleş t irilecek işlemi tanımlarlar. CASE araçlari yazılım geliştirme endüstrisinde geniş kullanim alanına ulaşmaktadırlar. Bu tez, ilk olarak, günümüzde kullanılmakta olan Bilgisayar Destekli Yazılım/Sistem Mühendisliği dalını ve bazı yapisal sistem geliştirme yöntemlerini, baz i CASE araçlar ina ek olarak sunmaktadir. Daha sonra Jackson Sistem Geliştirme Yöntemi detayli bir şekilde aciklanmakta ve Bölüm Bilgi Sisteminin Stock Kontrol alt sistemini geliştirmek için kullanılmaktadır. Michael Jackson Systems adli şirketten sağlanan JSP-TOOL adındaki CASE aracı ile TURBO PASCAL dili kullanılarak program kodu vyarat ilmi ş t ir. Tezin sonunda ise varilan sonuçlar ve palışmanin bazı uzantilari anlat ilmişt ir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT JACKSON SYSTEMS DEVELOPMENT FOR STOCK CONTROL SYSTEM TAHERI, Mo j gan M.S. in Computer Engineering Supervisor : Prof. Dr. Ziya Aktas May, 1992, 216 pages Computer -Aided Software/Systems Engineering (CASE) is a combination of software tools and structured system development methodologies. The tools automate the software process, and the methodologies define the process to be automated. CASE tools are coming into widespread use in the software development industry. This thesis first presents an overview of Computer -Aided Software/Systems engineering and some structured system development methodologies in addition to some of commercially available CASE tools. Next, Jackson System Development Methodology (JSDM) is examined in detail and it is applied to Stock Control Subsystem of Departmental information system. Source code is generated in TURBO PASCAL using the CASE product JSP_TOOL which is available from Michael Jackson Systems Limited. At the end xxiof the thesis some conclusions are drawn and extensions of the study are stated. Keywords : Computer Aided Software/Systems Engineering (CASE), Jackson Structured Programming (JSP), Jackson System Development (JSD), Structured System Development Methodologies Science Code : 519.02.04 IV