Design of foundation for the reciprocating machines
Tepkili makineler için temel tasarımı
  1. Tez No: 130878
  2. Yazar: HASAN CINGILOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA ÖZAKÇA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Tepkili makineler, Temel titreşimi, Makine kurma, CP 2012 iv "«S», Reciprocating machines, Foundation vibration, Machine foundation, CP 2012 ** ÜttURürrîüi Vftwii n 111
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
ÖZET tepkili makinalar için temel tasarımı CINGILOGLU, HASAN Yüksek Lisans Tezi. İnş Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mustafa Özakça Ocak 2003, 78 sayfa Bu yüksek lisans projesi, İngiliz standartlarına bağlı olarak (CP 2012) tepkili makinelerin temel dizaynı için geliştirilen bir bilgisayar programı ile ilgilidir. Bu bilgisayar programı İngiliz standartlarına (CP 2012) bağlı olarak titreşimli makinelerin zeminlerin doğal frekansı ve genliklerini hesaplamak için kullanılmıştır. Bu konuyla ilgili bir örnek çözülmüş ve açıklanmıştır. Sunu makinelerin farklı karakterlerini anlatan ön bilgiyle başlamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN OF FOUNDATION FOR THE RECIPROCATING MACHINES CINGILOGLU, HASAN M.S. in Civil Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mustafa ÖZAKÇA January 2003, 78 pages This graduate project deals with the development of computer program of design foundation for reciprocating machines, based on British Standards (CP 2012). The computer program is used to determine the natural frequencies and amplitudes of vibration of machine foundation based on British Standards (CP 2012). A problem with respect to this issue has been solved and explained. The presentation starts with an initial introduction that will describe the different characteristics of machines.