A Theoretical study of the III-N-V quantum well lasers
III-N-V kuantum kuyu lazerleri üzerine teorik bir çalışma
- Tez No: 130879
- Danışmanlar: DOÇ. DR. BEŞİRE GÖNÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Nitridler, band anticrossing modeli, geçirgenlik ve eşik özellikleri iv, Nitrides, band anticrossing model, transparency and threshold characteristics 11 agT»»**
- Yıl: 2003
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
oz in-N-V KUANTUM KUYU LAZERLERİ ÜZERİNE TEORİK BİR ÇALIŞMA YAĞDIRAN Bilal Yüksek Lisans Tezi Fizik Mühendisliği Tez Yöneticisi: Doç. Dr.Beşire GÖNÜL Ocak 2003, 61 sayfa Bu çalışmada III-N-V kuantum kuyu lazerlerinin sıradışı nitelik ve performansları teorik olarak incelenmektedir. 1.3 um dalgaboyunda ışıma yapan III-N-V kuantum kuyu lazerlerine iyon yüklemesinin geçirgenlik taşıyıcı yoğunluğu ve üst kazanç üzerindeki etkilerinin detaylı olarak incelenmesi açıkça şunu göstermiştir ki; yükleme sayesinde geçirgenlik taşıyıcı yoğunluğu önemli ölçüde düşmüş ve kazanç artmıştır. 1.3 um dalga boyunda ışıma yapan InGaNAs/GaAs ve InNAsP/InP kuantum kuyu sistemlerinin karşılaştırması ikinci sistemin materyal kalitesinin birinci sisteme nazaran daha iyi olduğunu açığa çıkarmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A THEORETICAL STUDY OF THE HI-N-V QUANTUM WELL LASERS YA?DIRAN, Bilal M.Sc. in Engineering Physics Supervisor: Assoc.Prof. Dr. Beşire GÖNÜL January 2003, 61 pages This thesis investigates the unusual properties and performance of HI-N-V QW lasers theoretically. A detailed investigation of the effect of doping on the parameters of transparency carrier density and peak gain of IQ-N-V QW lasers emitting at 1.3 um reveals the fact that a significant reduction in transparency carrier density and an increase in gain can be obtained by modulation doping. The comparison of the band structure parameters of InGaNAs/GaAs and InNAsP/InP systems emitting at 1.3 um shows that the material quality seems better in the latter compared to the first one.