Belirtisiz topolojik uzaylarda kompaktlıklar
Compactness in fuzzy topological spaces
- Tez No: 130970
- Danışmanlar: PROF. DR. A. HAYDAR EŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Belirtisiz Topolojik Uzaylar, Belirtisiz Kompaktlık, Belirtisiz Hemen Hemen Kompaktlık, Belirtisiz Yaklaşık Kompaktlık, Belirtisiz RS- kompaktlık, Belirtisiz S-kapalılık, Fuzzy topological spaces, fuzzy compactness, fuzzy almost compactness, fuzzy near compactness, fuzzy RS-compactness, fuzzy S-closedness
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
belirtisiz topolojik uzaylarda kompaktliklar Fatih Gürsul Hacettepe Üniversitesi, Matematik Bölümü. ÖZ Üç Bölümden oluşan bu çalışmada, belirtisiz topolojik uzaylarda kompaktlık, tanım ve teoremleri ve bu kompaktliklar arasındaki ilişkiler üzerine yapılan çalışmaların bir derlemesi yapıldı. Birinci bölümde belirtisiz topolojik uzay ile ilgili temel tanım ve teoremlere değinilmiş; belirtisiz küme, belirtisiz topolojik uzay, belirtisiz nokta, belirtisiz yarı- açık küme, belirtisiz yarı kapalı küme, belirtisiz düzenli açık ve belirtisiz düzenli kapalı küme, belirtisiz yarı-sürekli fonksiyon, belirtisiz yarı-açık fonksiyon, belirtisiz yarı-kapalı fonksiyon, belirtisiz sürekli fonksiyon,- belirtisiz hemen hemen sürekli fonksiyon, belirtisiz zayıf sürekli fonksiyon kavramları tanıtılmıştır. İkinci bölümde Chang, Gerla, Eş, Çoker-Eş tarafından tanımlanan bazı kompaktliklar ve bu kompaktliklar arasındaki ilişkiler ters örnek yardımıyla açıklanmıştır. Üçüncü Bölümde Çoker-Eş, Eş, tarafından tanımlanan Belirtisiz RS-kompakt Uzaylar.S-kapalı Uzaylar, ve bunlar arasındaki ilişkiler araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
This work described collection of studies on various notions of compactness in fuzzy topological spaces and discusses the relations between these forms of compactness. The first part of this study presents some general definitions and theorems related to fuzzy topological spaces, fuzzy sets, fuzzy points, fuzzy semi-open sets, fuzzy semi-closed sets, fuzzy regular open sets, fuzzy regular closed sets, fuzzy semi- continuous functions, fuzzy semi-open function, fuzzy semi-closed function, fuzzy almost continuous functions and fuzzy weakly continuous functions. In the second part, Some compactness are characterize and describe some forms of compactness, which were defined by Chang,Gerla,Eş-Çoker,Eş, and give counter examples. In the last part, we study fuzzy RS-compactness, S-closedness,and S-closed sets as given by Çöker- Eş and Eş.