Kızılötesi arayıcılar, kızılötesi karşı tedbirler ve simülasyonları
Infrared seekers, infrared counter measures and simulations
  1. Tez No: 131085
  2. Yazar: SİNAN AVŞAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAKUP ÖZKAZANÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kızılötesi Arayıcı, Simulasyon, Dönü Taramalı, Konik Taramalı, Rosette Taramalı, Kızılötesi Karşı Tedbir Yöntemleri, Infrared Seekers, Simulation, Spin-Scan, Con-Scan, Rosette-Scan, Infrared Countermeasures
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 173
Özet
KIZILÖTESİ ARAYICILAR, KIZILÖTESİ KARŞI TEDBİRLER VE SİMULASYONLARI Sinan Avşar ÖZ Bu çalışmada dönü taramalı, konik taramalı ve rosette taramalı kızılötesi arayıcılarının çalışma prensipleri belirlenerek, bu arayıcı yapılarının simulasyonları gerçekleştirilmiştir. Kurulan simulasyon yapılarına göre arayıcıların kızılötesi kaynakları izleme başarımları gözlenmiştir. Arayıcı yapılarının kızılötesi hedefleri izleme başarımı gerçekleştirildikten sonra bu arayıcılara karşı kullanılabilen edilgen ve etkin kızılötesi karşı tedbir yapıları ve bu yapıların arayıcı simulasyon modelleri üzerindeki etkileri incelenmiştir. Analizler sonucunda oluşturulan simulasyon yapılarıyla kızılötesi arayıcılar ile karşı tedbir yapıları için teorik olarak belirtilen performans ve etkileşim sonuçlarına ulaşılabileceği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
INFRARED SEEKERS, INFRARED COUNTERMEASURES AND SIMULATIONS Sinan Avşar ABSTRACT In this study, operating proporties of the spin scan, con scan and rosette scan infrared seekers are studied and simulation models are developed. Tracking performance of infrared seekers are investigated via these simulation models. After studying tracking performance, active and pasive infrared countermeasures structures are examined and the influence of these countermeasures on seeker structures are studied. It is observed that simulation results on the interaction between countermeasures structure and infrared seekers structure compare very well with those in the literature.