Selfadjoint olmayan diskre Dirac operatörünün spektral analizi
Spectral analysis of the non-selfadjoint discrete Dirac operators
  1. Tez No: 131361
  2. Yazar: SEVDA SAĞIROĞLU PEKER
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. CAFER COŞKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Discrete Dirac operator, Jost solution, eigenvalue, spectrum, resol- vent, spectral analysis, fundamental vectors
  7. Yıl: 2003
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
Hubert uzayı üzerinde tanımlı diskre Dirac operatörünün spektral analizini konu alan bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Bilinci bölümde; bazı temel kavramlar ile spektral analizin temel tanım ve teoremleri verilmiştir. İkinci bölümde; diskre Dirac operatörü tanımlanmış ve bu operatörün Jost çözümü ifade edilerek bu çözümün özellikleri incelenmiştir. Üçüncü bölümde; diskre Dirac operatörünün resolvent operatörünün, spektxumunun ve spektral tekillMerimn özellikleri incelenmiştir. Dördüncü ve son bölümde ise diskre Dirac operatörünün özdeğer ve spektral tekil liklerine karşılık gelen esas vektörleri elde edilmiştir. 2003, 57 sayfa ANAHTAR KELİMELER : Diskre Dirac operatörü, Jost çözümü, özdeğer, spektrum, resolvent, spektral analiz, esas vektör.
Özet (Çeviri)
This thesis deals with the spectral analysis of discrete Dirac operators defined on the Hubert space 1% (N, C2) and it consists four chapters. In the first chapter, besides the basic definitions and theorems of spectral analysis some main concepts have been also given. Second chapter is devoted to the Jost solutions of the discrete Dirac operators and its properties. In the third chapter the spectrum and spectral singularities of the resolvent operators of discrete Dirac operators have been examined. In the last chapter the fundamental vectors corresponding to the eigenvalues and spectral singularities of the discrete Dirac operator have been obtained. 2003, 57 pages