Matematik öğretimi ile ilgili yapılan çalışmaların incelenmesi
The Investigations of the works which was done withrespects mathematics education
- Tez No: 131509
- Danışmanlar: DOÇ. DR. RAMAZAN DİKİCİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Matematik, Education and Training, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Eğitim, öğretim, öğrenim, matematik öğretimi, matematik öğrenimi, Education, teaching, learning, teaching mathematics, learning matematics n
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 135
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi MATEMATİK ÖĞRETİMİ İLE İLGİLİ YAPILAN ÇALIŞMALARIN İNCELENMESİ Remziye ŞENOL Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Eğitimi Bilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Ramazan DİKİCİ Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de matematik öğretimi ve eğitiminde bazı sorunlar olduğu bilinmektedir. Matematik öğretiminin nasıl yapılması gerektiği sürekli tartışıla gelmiştir. Matematik bilimindeki gelişmelere bağlı olarak içerikte meydana gelen değişmeler, gelişen toplumun ihtiyaçları, öğretimin daha etkili olabilmesi için nasıl bir öğretimin yapılacağı hususundaki farklı görüşler bu tartışmaların başlıca kaynağı olmuşlardır. Günümüzde bu sorunların giderilmesine yönelik bir çok çalışma yapılmıştır. Bu çalışmada, matematik öğretimi ve eğitimi konusunda yapılmış olan yüksek lisans ve doktora tez çalışmaları incelenmiştir. Çalışmada, incelenen tez çalışmalarının hangi amaç doğrultusunda yapıldığı, elde edilen bulgular yorumlanarak hangi sonuca varıldığı ve varılan sonuç ışığında ne gibi öneriler getirildiği açıklanmıştır. 2003, 125 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis THE INVESTIGATIONS OF THE WORKS WHICH WAS DONE WITH RESPECTS MATHEMATIC EDUCATION Remziye ŞENOL Atatürk University Graduate School Of Natural and Applied Sciences Department Of Mathematics Education Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Ramazan DİKİCİ As a lot of countries in Turkey too, this known that education and teaching have some problems. How the education of matematics must be done is being argued. Not only the developments of mathematics. Science, but also convensions depending on progressions, the needs of the improving society, and to have the education more efficient, different views are the main sources; how the education is done. A lot of investigations are being made regarding to remove these matters. In this study, master, thesis, doctoral which have been done about mathematics teaching and education have been studied. In this study; with which aim the scanned thesis works were taken in to account, which results were reoched, in the lights of results which were atteined, what sorf of attained suggestions were explained. 2003, 125 Pages