The Dual nature of the work of architecture and its organizational, typological and adherent aspects
- Tez No: 13184
- Danışmanlar: PROF.DR. HALUK PAMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Barınak, estetik değer, organizasyon, tipoloji, eklenme. Sayısal, Shelter, aesthetic value, organization, typology, adherent. Sc i ence Code : 601. 01. 03 III
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
ÖZET MİMARLIK ESERİNİN İKİLÎ DO?ASI VE ORGANİ ZASYONEL, TIPOLOJÎK, EKLENMİŞ ÖZELLİKLERİ ONARAN, Eyikan Barış Mimarlık Yüksek Lisans Tezi Danışman: Prof. Dr. Haluk Pamir Aralık, 1990, 86 sa^fa] Bu çalışmada mimarlık eserinin dogasi incelenmekte ve bazı ana Ezellikleri için bir kavramsal çerçeve önerilmektedir. Mimarlik eserinin ikili doğası tartışıldıktan sonra, estetik değerinin nesnel ve öznel yanlarına yer verilmektedir. Organizasyonel, tipolojik ve eklenmiş özellikler olarak sunulan bu özellikler, mimarlık eserinin ikili doğasına dayandırılmakta ve mimarlık eserinin değerlendirilmesi için bir temel oluşturmaktadırlar.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE DUAL NATURE OF THE WORK OF ARCHITECTURE AND ITS ORGANIZATIONAL, TYPOLOGICAL AND ADHERENT ASPECTS ONARAN, Barış Ey i kan J Master in Architecture Supervisor: Prof. Dr. Haluk Parair December 1990, 86|pages| The present study explores the nature of the work of architecture and proposes a conceptual framework for its three main aspects. After the dual nature of the work of architecture is elucidated, its aesthetic value as the problem of subject and object are discussed. The three aspects, presented as organizational, typological and adherent ones are based on the dual nature of the work of architecture and create a basis for evaluating the work of architecture.