The Application of modular coordination to the interior spaces
  1. Tez No: 13183
  2. Yazar: RUDEYNA ZAKKAR
  3. Danışmanlar: YAPRAK YOLAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Koordinasyon, Ana modül, alt modüller, Modüler Elemanlar, Modüler Sistem, Modüler Mekanlar, Birleşme Sistemleri, Fabrika yapısı tercih edilen ölçüler. Bilimsel
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 166
Özet
ÖZET MODÜLER KOORDİNASYONUN İÇ MEKANLARA UYGULANMASI Rudeyna ZAKKAR Yüksek Lisans Tezi, Mimarlık Fak. Tez Yöneticisi: ögr.Gör. Yaprak YOLAL Ocak 1991, 166 Sayfa Modüler Koordinasyon, yapım sürecinin endüstrileşmesindeki ana araçlardan biridir. Modüler kavramı uluslar arası bir anlaşma sonucu kabul edilen bir ana modül (M=100 ııınt) ve onun-alt modüleri üzerine kurulmuştur. Mo düler elemanlar, modüler mekanlara uygulanmak üzere üretilirler. Bu modüler referans aksları hem yatayda, hem de düşeyde kullanılmaktadır. İç mekanların tasarım ve yapım sürecinde kullanılacak olan modüler elemanlar hemen hemen tümüyle fabrikasyon sonucu oluşurlar. Bu elemanların seçimi, üretilen farklı modüler ölçülerdeki her tür elemanın en uygun olanının seçilmesi şeklinde yapılır. Bu çalışmanın amacı doğrultusunda bir örnekleme (Otel odası) çalışması yapılmıştır. Bu örnek üzerinde - IVmodüler koordinasyon sisteminin nasıl uygulanabileceği özellikle ince yapı elemanları ve malzemeleri açısından araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE APPLICATION OF MODULAR COORDINATION TO THE INTERIOR SPACES Rudeyna ZAKKAR Master Thesis in Architecture Supervisor: Inst. Yaprak YOLAL Jan. 1991, 166 Pages Modular coordination is a basic tool for the industrialization of building process. The modular concept is based on the use of the international agreed basic module (M=100mm) and derived modules. Modular components are designed to fit into modular spaces within a modular reference system -in both horiaontal and vertical planes- by the application of an available jointing system. The application of modular coordination in the design and the construction of interior spaces can be achieved through the use of modular components which are almost faotory produced. Those components can be selected according to the ranges of preferred dimensions presented for each type of components. Within the scope of this work, a case study is chosen (a hotel room), to apply the modular coordination system in the arrangement and the selection of the used Internal finishing components. -ii-Kev Words: Modular Coordination, Basic Module, Derived Modules, Modular Components, Modular System, Modular Spaces, Jointing System, Factory Produced component, Preferred Dimensions. Science Code: 601.02.03 -iii-