Formulation and solution of a longitudinal slot in the flat face of a semicircular waveguide
Yarım daire kesitli dalga kılavuzu üzerinde açılmış bir yarıktan oluşan yapının formülasyonu ve çözümü
  1. Tez No: 13229
  2. Yazar: HAKAN İNANOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ALTUNKAN HIZAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Slot Admittance, Slot Electric Field, Semi circular Waveguide. ^ ¦.
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
ÖZET YARIM DAİRE KESİTLİ DALGA KILAVUZU ÜZERİNDE AÇILMIŞ BİR YARIKTAN OLUŞAN YAPININ FORMULASYONU VE ÇÖZÜMÜ. İNANO?LU, Hakan Yüksek Lisans Tezi: Elektrik ve Elektronik Müh. Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Altunkan Hizal Şubat 1991, 90 sayfa Bu çalışmada, üzerinde dielektrik bir malzeme bulunan yarıklı yarım daire kesitli dalga klavuzunun formülasyonu ve çözümü yapılmıştır. Aynı zamanda Stevenson metoduyla yarık empedansı formüle edilmiştir. Sayısal sonuçlar sadece yarık empedansı ve yarık içindeki elektrik alan dağılımı için hesaplanmıştır. Rezonans frekansındaki yarık empedans değeri yarığın yerine bağlı olarak hesaplanmış ve sonuçlar dikdörtgen kesitli dalga klavuzunda elde edilenlerle karşılaştırılmıştır. Anahtar Kelimeler : Yarik Empedansı, Yarik Elelctrik Alan, Yarim Daire Kesitli ! Dalga Kİ avuzu. Bilim Kodu: 609.02.03 ıı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FORMULATION AND SOLUTION OF A LONGITUDINAL SLOT IN THE FLAT FACE OF A SEMICIRCULAR WAVEGUIDE İNANO?LU, Hakan M.S. In Electrical and Electronics Eng. Supervisor: Prof. Dr. Altunkan Hizal February 1991, 90 pages The purpose of this thesis is to formulate slotted semicircular waveguide having dielectric coat, and to solve integral equation by the use of Galerkin's version of the method of moments. At the same time, slot admittance of the semicircular waveguide at resonance frequency, transmission and reflection coefficients of the slot are formulated. In formulation of the slot admittance Stevenson's method is applied. Resonance slot admittance versus slot offset is calculated and plotted. The result is compared with rectangular waveguide case. Numerical results are obtained only for the slot admittance and electric field distribution.